Hlavní obsah

Většina žen hlasitě prožívá sex jen kvůli většímu prožitku partnera

– Leeds

Bez hlasitého prožívání vzrušení a touhy při milování se neobejde žádný erotický film ani řada ložnic. Podle anglických vědců jde však především o herecké výkony žen, které nemají s jejich vzrušením nic společného. Z jejich zjištění totiž vyplynulo, že 92 procent žen užívá při milování různé "vokalizace" jen kvůli většímu vzrušení mužů.

Foto: Profimedia.cz

Až 92 procent žen hlasitě sténá jen kvůli potěšení a povzbuzení partnera.

Článek

Výzkum, který prováděli odborníci z University of Central Lancashire a University of Leeds, rozdělil vášnivé zvuky na následující kategorie:

  • sténání
  • křik/výkřik
  • instrukce
  • motivační slova", jako jsou například "ano" nebo "ještě".

Vědci chtěli zjistit, proč jsou ženy při milování tak hlasité, a zda zvuky, které vydávají, nějak korespondují s jejich orgasmem.

Velmi překvapivé výsledky

Až 92 procent žen situaci jen "hraje", hlavním důvodem podle zjištění je povzbudit a potěšit partnera. A 65 procent z nich dokonce přiznalo, že při intimním styku sténají, aby uspíšily orgasmus svého protějšku a nebo milování měly prostě co nejdřív za sebou.

"Ženy přiznávají, že tyto vokalizace užívají především proto, aby urychlily ejakulaci partnera, protože se nudí, jsou unavené, necítí se pohodlně nebo někam spěchají," potvrzuje Dr. Brewerová.

Smutné bylo i zjištění, že až 79 procent příslušnic něžného pohlaví se doznalo, že alespoň v polovině případů vášnivé výkřiky vydávají i tehdy, když orgasmu nedosáhnou.

Ze závěru studie také vyplynulo, že většina žen dosahuje orgasmu už při předehře, ale jejich vokalizace sílí, a to až desetinásobně během vyvrcholení muže.

Anketa

Projevujete se hlasitě při milování?
Ano, je to spontánní
48,9 %
Ano, protože to partnera vzrušuje
5,1 %
Ano, dávám tím najevo, co se mi líbí
25,1 %
Ano, partner/ka to vyžaduje
0,6 %
Ano, když to chci mít rychle za sebou
2,6 %
Ano, ze zvyku
0,7 %
Ne, nejde mi to z úst
2,7 %
Ne, nemám zapotřebí cokoliv hrát
12,2 %
Ne, je to hloupost
2,1 %
Celkem hlasovalo 12737 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Víno probouzí u žen erotické chutě

Smyslnost, palčivá touha po sexuálním dobrodružství, erotická fantazie vybičovaná na maximum. Jak jen toho dosáhnout, když už se nám nedostává nápadů? Odpověď...

Výběr článků

Načítám