Hlavní obsah

K nalezení "té pravé" stačí muži pouhá milisekunda

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při výběru správného protějšku to mají muži mnohem jednodušší než ženy. Mužům totiž stačí pouhý pohled, aby si byli jisti, že ona je ta pravá. Ženy se s pouhou krásou nespokojí. Pro ně je mnohem důležitější osobnost a zázemí muže.

Foto: Profimedia.cz

Muži stačí k nalezení své pravé pouhý pohled.

Článek

Mužům tedy stačí k odhalení té pravé pouhá milisekunda, zatímco u žen je to běh na dlouhou trať.

Je to dáno především tím, že muži nemají tzv. pud sebezáchovy. Nepohlížejí na to, že by za krásou ženy mohly být schovány nějaké charakterové či jiné vady. Nepřemýšlí ani nad tím, že se k nim daná dívka prostě nehodí.

Ženy o všem mnohem více přemýšlí. Jednak se nechtějí spálit a navíc pohlíží na muže jako na potencionálního partnera a zároveň otce jejich dětí. Proto se nespokojí s pouhou krásou.

Ženám krása muže nestačí

Tyto závěry vyplynuly ze studie, které se zúčastnilo 20 žen a 20 mužů. Všichni dostali obdobné úkoly, při kterých jim byla sledována speciálním přístrojem jejich mozková činnost.

Během plnění úkolů jim vědci k tomu promítali videa s tvářemi lidí. Jakmile muž zpozoroval krásnou tvář ženy, okamžitě se přestal soustředit na úkol, přičemž ženu ani nádherná tvář muže nerozhodila, věnovala se i nadále jen plnění úkolu.

"Mužům tedy stačí pouhý pohled, aby se do někoho zamilovali. Což je dáno i tím, že muži za krásou ženy vidí jejich plodnost a tedy schopnost rozšíření druhu," říká pro Daily Mail jeden z autorů studie profesor van Vugt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám