Hlavní obsah

Deset důvodů, proč se pravidelně oddávat sexu

Berlín

Deset dobrých důvodů, proč se pravidelně oddávat sexu, nabízí svým čtenářkám a čtenářům německý magazín Quelle. Milování se totiž příznivě podepisuje na stavu našeho organismu. S tím lze jen souhlasit.

Foto: Profimedia.cz

Sex dokáže zlepšit náladu, snížit váhu, ale i omládit o několik let.

Článek

1. Sex je zdravý - Kdo je sexuálně aktivní, ten méně stůně. Například riziko smrtelných srdečních onemocnění snižuje pravidelný pohlavní život až o 50 procent.

2. Sex přináší štěstí - Vyplavují se při něm totiž hormony přinášející pocit blaha. Tento efekt pak trvá až 24 hodiny.

3. Sex zkrášluje - O to se stará silný "příliv" estrogenů. Sex zlepšuje regenerační schopnosti buněk lidského těla, kůži činí pevnou, elastickou a "bez faldů". A navíc - kdo se trvale líbá, trénuje obličejové svalstvo!

4. Sex zeštíhluje - Na žebříčku prostředků, které člověku pomáhají snižovat váhu, stojí sex hodně vysoko. Za půl hodiny se při něm dá spálit až 350 kalorií, a přitom velmi zábavnou formou. To samozřejmě za předpokladu "plného nasazení" obou partnerů. Mimochodem, už při vášnivých polibcích se zapojením jazyků se spotřebuje 20 kalorií.

5. Sex posiluje - Erotické aktivity sice nemohou nahradit bodybuilding, ale mohou jej skvěle doplňovat. Půlhodina milostných hrátek se rovná patnáctiminutovému cvičení ve fitnesscentru. U muže sex navíc aktivizuje vyplavování testosteronu, což vede k růstu svalové hmoty.

6. Sex omlazuje - Ženy, které žijí aktivním pohlavním životem, vypadají opticky o pět a deset let mladší než jejich vrstevnice, které se pravidelně nemilují. Muži zůstávají mladými takříkajíc "vnitřně". Pravidelný sex eliminuje problémy týkající se předstojné žlázy.

7. Sex působí příznivě i na zbystřování mysli - Má každopádně příznivý vliv na kreativitu. Při souloži jsou totiž v těle produkovány hormony, ale navíc se aktivizuje i činnost šedé kůry mozkové. A kdo si místo oběda dopřeje půlhodinku sexu, tomu se pak bude lépe pracovat.

8. Sex odbourává stres - Hormony vyvolávající pocity štěstí "přebíjejí" hormony odpovědné za stres - například adrenalin. Po orgasmu okamžitě odeznívají stavy tělesného napětí, od ztuhlé šíje až po namožení svalů.

9. Sex aktivizuje - Z tradiční čínské medicíny je známo, že milování vyvolává životní energii. Dlouhodobě aktivizuje a posiluje každý orgán v lidském těle. Odborníci proto doporučují dlouhou milostnou předehru, intenzivní polibky a vášnivá objetí.

10. Sex patří k lásce - Hormon oxytocin, který se v organismu vyplavuje při intenzivním tělesném spojení páru, totiž vyvolává pocity zamilovanosti a vykouzlí ony pověstné jiskřičky v očích obou milujících se lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám