Hlavní obsah

Největší spropitné dostávají blondýnky s velikým poprsím

Milé číšnice, chcete dostávat co nejvyšší spropitné? Odbarvěte si vlasy a pokud nevlastníte velká prsa, vycpěte si podprsenku aspoň do velikosti pět, neboli DD. Podle nové studie amerického sociologa Michaela Lynna jsou totiž muži nejštědřejší právě k blondýnkám, které mají prsa alespoň velikosti DD či výš.

Foto: Profimedia.cz

Muži u servírek kolem třiceti cítí větší šance, proto jim dávají vyšší spropitné.

Článek

„Velikost spropitného se úměrně zvyšuje s velikostí ňader,“ potvrzuje Lynn, jenž zkoumal výši tringeltů u 374 číšnic, servírek a barmanek a analyzoval je v závislosti na tom, jakou mají velikost prsou, věk, barvu vlasů, tvar postavy a jak jsou atraktivní.

Nejvíce peněz nad výši útraty dostávaly přitom ty ženy, které měly ňadra alespoň velikosti DD. „Podle jedné teorie velká prsa činí ženu sebevědomější a spokojenější se svou vizáží, takže jsou pak tyto mnohem otevřenější a příjemnější na zákazníky,“ vysvětluje Lynn z Cornell University ve státě New York.

Nejvyšší spropitné si nasbírají dívky po třicítce s útlým pasem, velkými ňadry a blond vlasy. „Možná muže v restauracích přitahují nejvíce dívky na začátku mladé dospělosti kolem dvaceti let. Jenže u dívek kolem třiceti cítí větší šance, proto jim dávají vyšší spropitné,“ odhaduje Lynn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám