Hlavní obsah

Ženy častěji kontrolují partnerům korespondenci

Novinky, Bohumila Kunertová

Ačkoli všeobecně převládá názor, že ženy jsou technicky méně nadané než muži, nemusí to být až tak pravda. Pokud se ženy ve vztahu či manželství cítí ohrožené, jsou schopné se poprat i s technikou a mají tak mnohem více možností, jak špehovat svého partnera.

Foto: Profimedia.cz

Deset procent žen kontroluje, jaké stránky na webu navštěvuje jejich manžel.

Článek

Když vědci zpovídali 920 párů ve středním věku, zjistili, že čtrnáct procent žen čte manželům tajně emaily. Třináct procent žen pak kontroluje manželům textové zprávy a deset procent manželek kontroluje historii webových stránek, které jejich protějšek na internetu navštěvuje.

Jak uvedl deník Daily Telegraph, u mužů byla zjištěná čísla daleko menší. Osm procent kontrolovalo manželčiny emaily, šest procent esemesky a sedm procent mužů prohlíželo webové stránky navštěvované jejich ženami.

Foto: Profimedia.cz

Ellen Helsperová z londýnské ekonomické školy vidí nejpřekvapivější zjištění právě v tom, že ženy prokazatelně častěji kontrolují partnerům korespondenci, což koliduje se zjištěním, že jsou ženy méně technicky nadané.

"Pokud se žena cítí ve vztahu ohrožena, je schopna překonat mnohé bariéry, včetně těch technických, aby zjistila, kdo ji ohrožuje," dodává Helsperová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám