Hlavní obsah

Proč chodí muži do nevěstinců

Novinky, Andrea Zunová

Prostituce je nejstarší řemeslo na světě. Existovala, existuje a existovat bude, protože žije z mužských potřeb, které jsou nadčasové. Důvodů, proč muži vyhledávají placené sexuální služby, je mnoho a jen těžko se je od nich dozvíme. Ti, kdo totiž nevěstinec navštíví, se o svůj zážitek hned tak s někým nepodělí. Buď jej tají, nebo se svěří svým mužským kamarádům. A ti drží basu.

Článek

Psycholožka Alice Vondrová vysvětluje, že je „nutné vycházet z toho, že mužská sexualita je jiná než ženská“. Muži ji nemají tak spojenou s emocemi, velkou láskou a romantikou. To jen ve chvíli, když jsou zamilovaní. I proto neexistují obdoby nevěstinců pro ženy. „Jsou nějací gigolové, ale to je v podstatě minorita proti lehkým děvám,“ říká psycholožka.

Muži prostitutky vyhledávají z touhy po změně. Po jakési jinakosti, nebo sexuálním dobrodružství. „Prostitutka to dobrodružství poskytne bez následků. Protože takový pan opatrný si nezačne s kolegyní, ale zaplatí si a prožije něco jiného a nového bez následků,“ míní Alice Vondrová.

Dalším důvodem podle ní může být prostý nedostatek sexuálního vyžití. „Jak víme z literatury, námořníci skočili po půl roce na matičku zemi a první kam spěchali, byl nevěstinec. Když nemám nic co je ušlechtilé a s láskou, tak si to zaplatím“.

Část mužů je ochotna za sex zaplatit, protože si s prostitutkou mohou odžít věci a praktiky, které by si nedovolili žádat od ženy, ke které mají vztah. „Např. doma je to spořádaný manžílek, který si chodí zaplatit sado maso. Protože málokterá partnerka je stejného založení, aby to trvale zvládla,“ říká Vondrová s tím, že se může jednat i o jiné praktiky, „které jsou ve 'spořádaném' vztahu nepřijatelné“.

Někteří muži se chodí k prostitutkám jen vypovídat

Hodně prostitutek podle psycholožky hovoří o tom, že mají zákazníky, se kterými v podstatě k sexu vůbec nedojde, protože se k nim chodí jen vypovídat. „Místo aby šli k faráři, nebo k psychologovi, jdou do bordelu. Jedná se o určitý typ mužů. Žena to tak nevnímá, ale ti muži mají docela těžký život, protože mužský svět je postaven na velké rivalitě,“ vysvětluje.

Hodně 'testosteronový' chlap má pocit, že si nemůže postěžovat, poplakat, či zatruchlit před ženou, o kterou se uchází, nebo na ní chce dělat dojem, protože by se ve svých očích zdevalvoval.

„On se nemůže se svými neúspěchy a problémy svěřit chlapovi, protože je to jeho rival. A často nevidí jiné cesty, než jít za prostitutkou. Je to žena, nesoupeří s ním, naopak on si zaplatí hodinu, dvě či celou noc a ona má pro něj ucho. Má pravděpodobně i ženský přístup, to znamená, že mu bolístku pofouká, pohladí ho a on od ní odchází očištěn a oproštěn od té tíže a vlastně tam ani pro ten sex nejde. Hodně prostitutek říká, že má právě takovéhle klienty,“ uvedla Vondrová.

Nevěra s prostitutkou je ta nejlepší nevěra

Další skupinou mužů, navštěvujících nevěstince, jsou novodobí zbohatlíci, kteří mají pocit, že návštěvy - jak sami říkají - klubů, patří k bontónu. „Takové kluby jsou luxusně zařízené, je tam vše drahé a oni se tam jezdí opíjet a jsou obsluhováni nahými děvčaty, které mohou používat zrovna tak, jako ručník na záchodě. Aby v určité podnikatelské skupině mohli přežít jako partneři těch ostatních, chodí tam i muži, kteří by se tam sami nikdy nevydali,“ vysvětluje Alice Vondrová.

Psycholožka Vondrová však tvrdí, že pokud má muž potřebu své partnerce zahýbat, pak je nejlepší varianta navštívit právě nevěstinec. „Nevěra s prostitutkou je ta nejlepší varianta nevěry,“ říká.

Vysvětluje, že ačkoli reakce ženy, kterou muž podvedl s prostitutkou, je většinou velmi špatná, protože se cítí pošpiněná a dotčená, není taková nevěra pro jejich vztah ohrožující. Tyto dotčené ženy si podle psycholožky neuvědomují, že by jejich muž zahnul stejně, ale na místě prostitutky by mohla být např. kolegyně, která by měla nároky. Potenciálně by totiž mohla chtít s takovým mužem dítě, nebo ho rozvést apod. A to od prostitutky nehrozí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám