Hlavní obsah

Vztah s mladým zajíčkem může pro ženu znamenat řadu úskalí

Novinky, Dana Sokolová

Láska se na věk neohlíží. Tak jako spolu mohou být šťastni stejně staří jedinci, může kvést láska partnerům s větším věkovým rozdílem. A je jedno, zda je starší žena či muž.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moorová a Ashton Kutcher letos oslaví páté výročí svatby.

Článek

Zamilovat se do zajíčka není v dnešní době nic neobvyklého. Mladíky na starších ženách lákají zkušenosti a pak také nezávislost. Ženy naopak na zajíčcích obdivují jejich svobodomyslnost, životní náboj, ale také něžnosti a žádostivost.

Podle psychologů není důvod, aby tento vztah nefungoval, ale po opadnutí prvotní zamilovanosti je zapotřebí mnohem více tolerantnosti, než u stejně starých párů. Ne každá žena je to schopna akceptovat.

V první řadě se jedná o žárlivost a snahu si mladíka přivlastnit. Je to asi největší chyba, které se ženy v těchto případech dopouštějí.

"Samozřejmě konkurovat mladším ženám lze po stránce fyzické někdy dost složitě, ovšem pokud by mladík chtěl mladou ženu, nenašel by si vás," vysvětluje Rowan Pellingová pro Daily Mail.

Málo společných zájmů a přátel

Další problém často spočívá v malém množství společných zájmů. Přeci jen v určitém věku ženy touží často po něčem jiném, než po běhání z jednoho večírku na druhý či po neustálém vyhledávání adrenalinových zážitků jako mladí.

A pokud už si milenci v zájmech vyjdou vstříc, pak mezi nimi často vázne věková bariéra z pohledu přátel. Řada problémů tedy nastává, když žena přijde mezi přátele muže a naopak.

Role matky

Někdy se z tohoto partnerství vyvine vztah podobný mezi matkou a synem. Muži tak svou matku vymění za partnerku, která jim dává naprosto stejný komfort, jako jejich matka.

I když to některé ženě může vyhovovat, většinu z nich to bude pomalu a jistě vysávat. Pokud jim tuto energii nebudou zajíčci vracet jinak, pak je to zničí.

Role sponzora

Bohužel někdy za vztahem se starší ženou může být pouhá vypočítavost ze strany muže. Takový vztah může být pro ženu velkým utrpením. Zprvu to sice bude možná ženě lichotit, ale časem půjde z její strany pouze o nevýhodné investice a to nejen finanční, ale i citové.

S láskou a city pak takový vztah nemá nic společného a tak ho ženy musí brát jen jako chvilkový rozmar, protože jinak si skutečně ublíží.

Příkladný vztah Demi a Ashtona

Pokud se však lidé do sebe opravdu zamilují, věk nehraje žádnou roli. Vypovídají o tom i vztahy slavných, které fungují již několik let. Téměř příkladně působí vztah Demi Moorové a jejího o patnáct let mladšího manžela Ashtona Kutchera. Po pětiletém vztahu se k sobě stále chovají velmi krásně a na veřejnosti neustále působí jako dvě zamilované hrdličky.

Pravda je ta, že Demi stále vypadá velmi krásně. Neustále dře v posilovnách a dodržuje přísný jídelníček, díky čemuž jí postavu mohou závidět i o několik desítek let mladší ženy. Její manžel však na ní prý obdivuje i celou řadu dalších vlastností a je šťastný, že vedle sebe Demi má. O tom, že jejich vztah funguje, vypovídá i ten fakt, že Demi uvažuje ještě ve svém věku o dalším dítěti. Přestože má doma již tři z předchozího manželství.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vzniká láska a zamilovanost

Láska a zamilovanost jsou nekonečnou inspirací mnoha umělců. Co ale stojí za jevem, který dokáže tak dokonale pobláznit rozum? Vědci, kteří se na tuto otázku...

Výběr článků

Načítám