Hlavní obsah

Láska skutečně bolí aneb Nejčastější úrazy při milování

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Možná si myslíte, že sex patří mezi velmi bezpečné aktivity, ale statistiky hovoří jinak. Každým rokem se při vášnivém milování zraní až statisíce lidí. Mezi nejčastější úrazy pak patří natažené svaly, poranění zad, spálená kolena z koberce, zablokování krku či vykloubení prstů u rukou.

Foto: Profimedia.cz

Zranění si mnozí díky vášni hned neuvědomí, většinou si jich všimnou až druhý den.

Článek

Je to až z podivem, kde všude a jak se dá při milování zranit. Odborníci, kteří průzkum zadávali, byli skutečně překvapeni výsledky. Rozhodně totiž nepředpokládali, kolik lidí se dokáže zranit pouze v posteli, natož na jiných netradičních místech.

Vždyť jen každý desátý Brit se přiznal, že během sexu spadl z postele a dokonce každý 50. spadl z automatické pračky.

O tom, že se nejedná o banální zranění, vypovídá i ten fakt, že až pět procent dospělých si muselo vzít kvůli úrazu při milování pracovní neschopnost. Kuriózní je, že dokonce dvě procenta z nich měla zlomeninu způsobenou pouze tvrdším způsobem milování.

"Sex je v dnešní době skutečně velmi nebezpečná aktivita. A pokud při něm lidé nejsou dostatečně opatrní, riskují vážná zranění," upozorňuje pro Daily Mail mluvčí ze společnosti Phonepiggybank.com, která průzkum financovala.

Zranění se často objeví až druhý den

Přestože se lidé zraní většinou během sexu, prvotní bolest díky vášni překoná až polovina z nich a skutečné následky zranění si uvědomí až druhý den.

Mezi nejnebezpečnější místa kde se lze zranit tedy patří pohovka, a to i přesto, že je čalouněná a různým způsobem vyměkčená. Kromě tvrdého sexu za to často mohou rozbité sklenice od vína či piva a talíře položené poblíž pohovky.

Nebezpečné milování pak hrozí i na schodech, v autě a ve sprchovém koutě. Ovšem v těchto případech se daly výsledky průzkumu předpokládat.

Vysoké náklady za škody

Zajímavá byla i zjištění týkající se rozbitých a zničených věcí během milování, ke kterým se přiznali téměř čtyři z deseti dospělých. Podle nich se náklady za škody vyšplhaly až na průměrných 154 liber (4 600 Kč).

Nejčastěji se při sexu poškozují věci jako rám u postele, skleničky od vína či piva, obrazy a židle. Výjimkou však nejsou ani náhodně vzniklé díry ve zdech, rozbořené skříně či rozlámané dveře.

Reklama

Související témata:

Související články

Antikoncepční pilulky berou ženám chuť na sex

Vědci na Univerzitě v Heidelbergu přišli s výzkumem, který tvrdí, že ženy užívající antikoncepční pilulky mohou pociťovat sníženou chuť k milování a hůře...

Výběr článků

Načítám