Hlavní obsah

Na vztahu si mladí lidé nejvíc váží přátelství, sex zaostává

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Je to neuvěřitelné, ale až 150 tisíc mladých Australanů by u svých lásek vyměnilo kvalitní sex za přátelství a romantické důkazy lásky.

Foto: Profimedia.cz

Sdílení společných okamžiků je pro mnohé víc, než spokojenost v sexu.

Článek

Sexuologové tento trend vítají, protože tyto výsledky vypovídají o tom, že naše společnost ještě není tak zkažená a povrchní, jak se mnohdy ukazuje v médiích.

"Přátelství poskytuje skvělý základ pro dlouhodobý úspěch. Pokud spolu pár sdílí stejné hodnoty a přesvědčení, je to považováno za nejšťastnější ukazatel, jenž předpovídá skutečně dlouhodobý vztah," vysvětluje jeden z autorů studie doktor Gian Gonzaga.

Ženy jsou často tajemnější

Průzkumu na serveru eHarmony.com.au se zúčastnilo 150 000 mladých Australanů a z jejich odpovědí vzešla celá řada dalších zajímavostí. Například, že muži se ženám velmi rádi svěřují, přičemž ženy si naopak rády uchovávají svá tajemství. A nebo že ženy upřednostňují upovídanější muže a muži naopak klidné ženy, jež samy moc nemluví, ale na rozdíl od mužů dokáží skvěle naslouchat a pochopit.

O tom, že fyzická přítomnost a porozumění opačného pohlaví je mnohem  více, než mít vedle sebe atraktivní opačné pohlaví, u něhož všichni oceňují neuvěřitelný sex-appeal, je přesvědčeno až 80 % lidí. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám