Hlavní obsah

Máj, čas lásky, flirtu a sexu je tady. Nejsvůdnější budou Blíženci a Raci

Právo, Olina Táborská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to tady, přichází nejkrásnější měsíc v roce. Květen nebo máj, obojí platí. Máj podle latinského „maius“, květen od roku 1805 díky snaze Josefa Jungmanna počeštit, co se dá.

Foto: Profimedia.cz

Máj je lásky čas

Článek

Nový název se vžil, protože nám připomíná přírodu, která v tuto dobu nádherně kvete. A ještě krásněji svádí!

Vnady na vzduch

Po dlouhé zimě rády ukážeme postavu v něčem, co nám padne a v čem se skvěle cítíme. Pokud poodhalíme některé vnady vkusně a s důmyslem, není se za co stydět ani v případě těch, které nejsou štíhlé. Některým mužům se líbí ženy plnější, proč se okrádat o sdílený pocit, že nám to sluší?

Hlavně se nepohoršujme nad odvážnou dámou, která sice nemá míry modelek, ale nehalí se do neforemného oblečení a vykračuje si s patřičnou sebedůvěrou. Věřte, že přitáhne pozornost opačného pohlaví dřív než jakákoli krasavice, ale zcela bez výrazu.

Občas se přece stane, že potkáme pár a napadne nás: „Jak toho hezouna sbalila?“ Je to jednoduché, zapracovala matka příroda. Dáma nemusí vypadat jako modelka, ale může mít sex-appeal.

U nás se ještě neharaší

Naštěstí to u nás ještě není jako v některých zemích, kdy je sebemenší podnět nebo gesto, kterým muž dává najevo, že se líbíme, považován za obtěžování neboli harašení (od anglického slova harassment). Doufejme, že se u nás neujme a my si budeme stále užívat obdivu mužů. A jestliže nám chybí, nabízí se motivace napravit to. Ženy se přece odjakživa parádily, a tím lákaly potenciální partnery. Proč to měnit a okrádat se?

A že na to má opravdu každá, potvrzují slova francouzské kurtizány Ninon de Lenclos (16201705): „Není ošklivých žen, jsou jen ženy, které nevědí, jak se učinit krásnými.“

Hodí se začít na tom pracovat hned. Květen je totiž měsícem, kdy si o něco víc než jindy připouštíme touhu mít někoho vedle sebe. Však taky je randění v rozkvetlé přírodě pořádně nakažlivé, stačí vidět zamilovaný pár a chceme se rovněž vodit za ruku a líbat, vyznávat si lásku a plánovat.

Pusa pod rozkvetlým stromem

A taky bychom měly (a chtěly) dostat pusu pod rozkvetlým stromem na 1. máje, jak žádá tradice. Ta praví, že políbené ženy nebo dívky budou celý rok krásné a přitažlivé. Nepolíbené prý uschnou.

Zvyk pochází z pohanské tradice, kdy se příroda a člověk navzájem doplňovali. Lidé přírodu respektovali a byli přesvědčeni, že svou činností zase ovlivňují dění v ní. Nicméně polibek pod stromem, který je plodný, měl páru v prvé řadě zajistit plodnost.

Později jsme ženě přisoudili za takovou pusu ještě celoroční krásu a přitažlivost.

Pravda, co dřív zvládal dostatek sluníčka a vzduchu, dnes dohání kosmetika, ale jistě uznáte, že většinou každá vypadá po dovolené strávené venku mnohem lépe i bez make-upu. Něco na těch starých zvycích určitě je. Jestliže se dívky a ženy šly na 1. máje umýt do potoka, nemohlo to znamenat nic jiného než gesto touhy po osvěžení či omlazení.

Májka symbol jara

Se svůdným jarem a láskou souvisí i další tradice a obyčeje. Třeba stavění májky. Na návsi či na náměstí se postavila velká, menší pak u domů svobodných dívek.

Májka je oloupaný kmen z co nejvyššího jehličnatého stromu nebo břízy, u něhož se ponechá jen vršek. Pod něj se zavěsí ozdobený mohutný věnec z chvojí. Někdo dává pentle, šátky, objevují se i klobásky a lahvičky kořalky. Jde o trofeje pro ty mládence, kteří se vyšplhají až nahoru.

S postavením májky souvisí spousta zábavy. Je třeba ji hlídat před ukradením, schází se pod ní mládež a flirtuje, těší se na kácení májky, spojené s hudbou a tancem.

O původu májek se říká leccos, mě zaujala verze Pavla Toufara v knize Český rok na vsi a ve městě. Zvyk pochází, jak autor uvádí, zřejmě z dávných pohanských dob. Nazdobená májka bývala symbolem nastupujícího jara, kdy přichází nový život a nastává čas nejen práce venku a v přírodě, ale také příležitost ke slastem a radostem, jež poskytuje luh i háj.

Květen v kartách

Jaký bude máj pro lidi, kteří se chtějí seznámit? Na to jsem se zeptala kartářky, astroložky a numeroložky Katariny Jančové.

„Záleží, v jakém znamení se kdo narodil, protože všemocná Venuše si v oblasti lásky posvítí hlavně na ta znamení, kterými prochází,“ odpověděla.

Přitažliví Raci a Blíženci

„Velmi přitažlivými pro své okolí budou hlavně Blíženci a Raci. Řekla bych, až nebezpečně přitažliví pro opačné pohlaví,“ zdůraznila a dodala: „Pokud chtějí lidé zrození v těchto dvou znameních najít milujícího partnera, měli by se vyzbrojit šarmem a sex-appealem, ačkoli myslím, že se nebudou muset ani moc namáhat. Svádění jim půjde samo - tedy s pomocí Venuše, která to vlastně zařídí za ně.

Jestliže jsou zrozenci Blíženců a Raků zadaní, budou k neuhlídání, což potrápí jejich polovičky zrozené v jiných znameních.“

Pětka chce svobodu

Z pozice numerologie je květen číslem 5. „Číslo 5 potřebuje svobodu, vzrušení a nebojím se říci i riziko,“ tvrdí Katarina a pokračuje: „V tomto měsíci si nikoho nebudete moci připoutat, protože pětka nesnese žádná omezení. A když jsem si vyložila na seznamování lidí v květnu sedm karet, potvrdilo se to, co jsem už uvedla - riziko a cesty.

Mnoho lidí se bude seznamovat na cestách. A je úplně jedno, jestli to bude cestování soukromé nebo pracovní. Budeme se seznamovat i po internetu, to jsou také cesty, elektronické.“

Seznámení na úřadech

Katarina Jančová dodává, že podle karet budou místem mnoha seznámení úřady. „Docela dobře si dovedu představit manželství, které se právě rozvádí u soudu a kde se manžel zamiluje do soudkyně, která ho právě rozvedla, a čerstvá exmanželka do manželova právníka. I takové nebo podobné situace se budou stávat ve snaze najít toho pravého.“

Léto podle Katariny

Kartářka vyložila karty i na to, jak se bude dařit navazování vztahů v letních měsících -červnu, červenci, srpnu a září.

Slibný červen pro Raky a Lvy

V červnu se astrologické hledisko Venuše bude pohybovat znamením Raka a Lva. Tito zrozenci budou vyzařovat magickou sílu přitažlivosti. V lásce se jim má hodně dařit. A protože měsíc červen má číslo 6 a to je číslem krásy a harmonie a také číslem Venuše, můžou se Raci a Lvi opravdu hodně zamilovat.

Červnové karty říkají, že lásky začnou vznikat na různých oslavách a párty. Budeme grilovat a zvát k sobě na zahrady přátele.

V tomto měsíci praskne kdejaká nevěra a mimomanželské aktivity. Hlavně ženy by měly být opatrné, aby se partner nedozvěděl o jejich milenci či sympatickém kamarádovi.

Bude počato hodně dětí, i těch neplánovaných. Myslím, že se bude rodit více děvčátek.

Červenec plný emocí 

Horký červenec bude v lásce přát hlavně Lvům a Pannám, nad nimiž převezme vládu Venuše. V Panně je také Mars, takže tito lidé budou muset volit mezi láskou a prací. Nebo zvládnou obojí, uvidíme.

Červenec je číslem 7 a toto číslo ovládá emoce. Můžou z toho být až vulkanické projevy. Karty poukazují na spoustu příležitostí k seznámení, což je o dovolených dost samozřejmé, ale z mých sedmi karet vyšlo, že se budeme seznamovat hlavně na pracovních cestách daleko od domova, na zahraničních pracovních cestách. Že by Panny využily, co se dá? Jsem si tím naprosto jistá.

Bouřlivý srpen

Energií nabitý srpen bude přát zejména Pannám a Vahám. Hlavně Váhy si budou v tuto dobu dělat ve svých partnerských vztazích pořádek. Nemají to moc jednoduché a jednoduché ani zatím mít nebudou. V jejich znamení stojí planeta Saturn a ta jim převrací život naruby.

Číslo 8 patří srpnu. Je to číslo energie, organizace, ale i rovnováhy a karmy. Pamatujte, že co dobrého v tomto měsíci uděláte, několikanásobně se vám v dobrém vrátí. Platí to ale bohužel i naopak.

Srpnové karty naznačují seznamování v menších prostorách a objektech. V kancelářích, v ordinacích, v barech, prostě všude tam, kde to není moc velké. To znamená, že láska bude kvést v intimitě. Ale také vznikne hodně žárlivých scén a rozchodů. Láska v srpnu bude mít u některých lidí trochu drsnější podobu.

Září rozhodne

V září se bude Venuše procházet znamením Vah a Štírů, což poznamená všechny narozené v těchto znameních erotikou a láskou. Hlavně Štíři budou dostávat erotické nápady. Devítka je číslem září a má za úkol problémy zhodnotit a řešit. Mnozí z nás budou uvažovat, jestli žít s dosavadní polovičkou, nebo raději s jinou.

Karty vyložené na devátý měsíc říkají, že seznamovat se budou hlavně starší ročníky a je jedno kde. Řekla bych, že láska pokvete lidem, kterým je přes čtyřicet a mnohem víc. My všichni, kdo patříme do této věkové kategorie, se nebojme vyrazit mezi lidi a najít si toho správného partnera nebo tu skvělou lásku, kterou tolik všichni potřebujeme.

(www.karty-katarina.com)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám