Hlavní obsah

Muži s monotónním hlasem jsou pro ženy neodolatelní

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědci objevili další účinnou zbraň pro muže, s níž lze úspěšně vybojovat srdce něžné polovičky. Kromě vzhledu, vtipu či nadité peněženky totiž podle odborníků ženy neodolají mužskému hlasu. Ale jen, pokud zní dostatečně monotónně.

Foto: Reuters

George Clooney by také hlasem ukolébal, a přitom je idolem mnoha žen.

Článek

Studie amerických vědců na vysokých školách v Kalifornii a Pensylvánii dokázaly, že muži se stálým tónem hlasu měli významně vyšší počet sexuálních partnerek, než jejich expresivnější kolegové. Informoval o tom server The Daily Telegraph.

Výzkumníci měřili hlasy mužských dobrovolníků v různých situacích, včetně simulovaného rande a pak analyzovali výsledky.

Ukázalo se, že to, kolikrát muž během dané situace výrazně změnil výšku hlasu (zásadně se změnil kmitočet jeho vokální frekvence), přímo souvisí s množstvím sexuálních partnerek, jež měl v uplynulém roce.

Monotónní hlas signalizuje sílu a sebevědomí

Odborníci na sexuální chování se domnívají, že monotónní hlas se vyvinul jako znak autority a nezávislosti. Za příklad podle nich mohou sloužit například herci George Clooney a Clint Eastwood. Ti jsou považováni za velmi sexy muže, a přitom mají velmi jednotvárnou melodii hlasu.

Konstantní frekvence monotónního hlasu ukazuje, že člověk má emoce pod kontrolou, zatímco například úzkost způsobuje výrazné zvýšení vokální frekvence. Agrese zase může hlas udělat výrazně hlubší.

Monotónní hlas je podle vědců signalizací velké síly, moci a sebevědomí majitele.

Podle vedoucího studie profesora Davida Kladea také muži, kteří používají silně maskulinní jazyk - například ti, kdo nahlas tvrdí: "Jsem větší a silnější než většina ostatních" - jsou také ženami považováni za atraktivnější.

Studie se zúčastnilo 200 mužů a žen a byla zveřejněna v odborném časopise Archives Of Sexual Behaviour.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy se raději vzdají partnera než kamarádky

Ženy přátelství neberou na lehkou váhu. Potvrzuje to i poslední studie britských sociologů, která tvrdí, že ženy rozchod s kamarádkou berou mnohem hůře než...

Výběr článků

Načítám