Hlavní obsah

Strach z osudu Bridget Jonesové vede ženy k oltáři o pár let dříve

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Stále více Britek má strach, aby takzvaně nezůstaly na ocet. Děsí je přímo představa osamělých večerů se sklenkou červeného vína po vzoru filmové hrdinky Bridget Jonesové, a proto se snaží vdát mnohem dříve než tomu bylo před deseti lety.

Foto: Dana Klejnová, Novinky

Ideálním věkem pro uzavření manželství je 26 let a ideální věk pro mateřství 27 let. Přičemž před deseti lety to bylo o 4 roky víc.

Článek

Z průzkumu, kterého se zúčastnilo dva tisíce dvacetiletých žen, vzešlo, že ideálním věkem pro uzavření manželství je 26 let a pro mateřství 27 let. Přičemž před deseti lety to bylo o čtyři roky víc. O manželství i mateřství tehdy dívky uvažovaly až kolem třicátého roku věku.

Zajímavé je i zjištění, že stále většina žen věří v manželství na celý život. A dokonce ještě víc po tomto celoživotním svazku touží dívky, které pochází z rozvedené rodiny.

Většina dívek pak manželství spojuje i s plánováním miminka.

Foto: Profimedia.cz

Bridget Jones

Manželství představuje pocit bezpečí

"Dnešní dívky se nechtějí dostat do stádia, kdy se ve dvaceti zamilují a ve třiceti letech zjišťují, že láska je ta tam a s ní i pan Božský," vysvětluje pro Daily Mail Chantelle Hortonová, editorka magazínu More, který průzkum provedl.

Dívky mají také strach z dlouholetého soužití s partnerem bez manželství. Dávají právě životu na psí knížku za vinu, že se jejich rodiče velmi často rozcházeli.

"Dívky se chtějí vyvarovat těchto chyb a stále více touží po stabilním vztahu pro sebe i své děti a věří, že takový vztah jim s větší pravděpodobností zajistí manželství než volné soužití," vysvětluje odbornice na vztahy Susan Quilliamová a dodává:

"Dívky viděly příliš mnoho rodičů, jež se rozešli. A najednou si uvědomily, že je mnohem jednoduší se rozejít, pokud žijete s partnerem takzvaně na psí knížku, než když vstoupíte do manželství," dodala Quilliamová.

Reklama

Související články

Nejčastější důvody rozpadu manželství

Proč se rozpadají manželství? Co lidi vede k tomu, že si řeknou, že už spolu nechtějí a nemohou zůstat a rozhodnou se pro rozvod? Podle psycholožky Alice...

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám