Hlavní obsah

Pětina manželských párů si vzájemně kontroluje maily a smsky

Londýn

Trojice britských univerzit se pustila do výzkumu tzv. netikety neboli etikety na internetu. A všímala si zvláště chování manželských párů v rámci dodržování soukromí při internetové komunikaci. Závěry jsou více než zajímavé, pětina manželských párů si kontroluje maily a smsky. Přitom ženy výrazně častěji než muži.

Foto: Profimedia.cz

Kontroly emailů a smsek se dopouští čtrnáct procent žen a osm procent mužů, přitom v deseti procentech manželství to dělají oba partneři.

Článek

„Naše závěry dokazují, že vzájemné špehování se vyskytuje ve velmi vysoké míře. A zajímavé je, že kontroly se častěji dopouštějí manželky než manželé.

To odporuje tomu, že ženy jsou méně technologicky zdatné. Zdá se, že tyto bariéry dokážou přejít, když mají pocit, že jejich vztah je ohrožen,“ uvedl tým expertů z London School of Economics, University of Oxford a Nottingham Trent University.

Kontroly emailů a smsek se dopouští čtrnáct procent žen a osm procent mužů, přitom v deseti procentech manželství to dělají oba partneři. Deset procent žen a šest procent mužů slídí v historii vyhledávače svého protějšku. Jedno procento Britů pak používá přímo speciální monitorující software.

Anketa

Sledujete smsky či maily svému protějšku?
Nikdy. Je to pod mou úroveň.
44,1 %
Ne, ale neříkám, že to nikdo neudělám.
17,8 %
Občas, ačkoliv vím, že je to špatné.
23 %
Ano, dává mi k tomu důvod.
9,1 %
Ano, nemáme mezi sebou žádná tajemství.
6 %
Celkem hlasovalo 2325 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nevěru nejčastěji prozradí zbloudilá esemeska

Ačkoliv si záletníci často velmi pečlivě vybírají, jaké nejbezpečnější místo tajné schůzky zvolí, hlídají obezřetně fleky na košili či usvědčující vůni,...

Výběr článků

Načítám