Hlavní obsah

Muži neumějí vyjít s penězi a utrácejí víc než ženy

Londýn

Vtipů o manželkách, které nedokážou vyjít se svým rozpočtem a plení kreditní karty svých manželů, by se našlo bezpočet. Proč ale takové vtipy vznikají, není jasné, protože skutečnost je opačná. Z rozsáhlého průzkumu vyplynulo, že to muži neumějí vyjít se svým rozpočtem a mají na kreditních účtech větší dluhy než ženy.

Článek

Ženy si naopak své výdaje pečlivěji hlídají, sbírají účtenky a mají větší přehled o dluzích na kreditních kartách.

Muži naopak častěji ignorují rostoucí dluhy a zapomínají platit půjčky a účty. Tvrdí to společnost Lovemoney.com, která provedla průzkum u tří tisícovek Britů mužského i ženského pohlaví. Zatímco pánové měli průměrný dluh na kreditní kartě ve výši 61 tisíc korun, ženy dlužily v průměru 56 tisíc.

Nejvíce utrácejí za technologie

Průzkum potvrdil, že ženy nejčastěji utrácejí za oblečení, kabelky a módní obuv, zatímco pánové vyhazují nejvíce za technologické novinky.

„Celá léta byly ženy považovány za ty, co peníze rozhazují za oblečení. Ale podle všeho pokud jde o vycházení s penězi, to muži jsou těmi, kteří to příliš nedovedou a rozhazují plnými hrstmi a splácejí pozdě,“ tvrdí mluvčí společnosti Lovemoney.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy se vtipu smějí později, ale zato déle

Ženám zřejmě trvá déle, než vtip pochopí. O to více si ho ale užijí. Tak to aspoň uvádí studie vědců ze Stanfordské univerzity v USA, kteří své závěry opírají...

Výběr článků

Načítám