Hlavní obsah

Každý desátý muž při běhu myslí na sex

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Běh nejen zlepšuje kondičku, ale také příznivě působí na sexuální život jedinců. Lidé, kteří pravidelně běhají, jsou totiž sexuálně aktivnější a zároveň si milostné hrátky užívají mnohem intenzivněji než ti, kteří neběhají. Podle posledního průzkumu charitativní organizace Sue Ryder Care má navíc sex i svou roli při samotném běhu. Každý desátý muž totiž nemyslí při běhu na nic jiného než právě na milování.

Foto: Profimedia.cz

Aktivní běžci jsou prý také aktivnějšími milovníky

Článek

Průzkum, kterého se zúčastnilo tisíc běžců a tisíc neběžců potvrdil, že běhání sexu skutečně prospívá. Zatímco až desetina běžců má sex jednou denně a tři procenta dokonce dvakrát denně, celá čtvrtina neběžců souloží jen jedenkrát měsíčně či ještě méně často.

Možná je to dáno i tím, že až desetina mužů během běhání myslí právě na sex.  I když tuto teorii vyvrací průzkum provedený u žen, které se při běhání většinou soustředí na to, co jim tento sport přináší.

Běh lze využít i pro flirt

Především v Americe a v západní Evropě běhání až čtvrtina lidí využívá jako možnost pro seznámení či flirt.

O tom, že tento způsob seznámení skutečně funguje, vypovídají i výsledky průzkumu. Podle něj se až třetině lidí podařilo během "joggingu" oslovit opačné pohlaví a seznámit se s ním.

"Běhání v parcích velkých měst je stále populárnější po celém světě. Lidé tento sport provozují nejen kvůli kondičce, ale také možnosti se seznámit s novými lidmi a navázání vztahu s nimi. Je to tedy výborná forma nejen pro seznámení, ale i flirtování s opačným pohlavím," dodává manažerka organizace Sue Ryder Care Laura Savoryová.

Podle průzkumu společnosti Sue Ryder Care je běhání v parcích velkých měst také aktivitou, během níž se řada svobodných lidí dokáže seznámit. Flirtování při běhání si užívá celá čtvrtina lidí, která se tzv. joggingu věnuje pravidelně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám