Hlavní obsah

Čtvrtina britských žen končí se sexem v 35 letech

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle nejnovějších zjištění více než čtvrtina dotázaných britských žen po dosažení 35 let věku nepraktikuje pohlavní styk, uvedl to server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Více než čtvrtina britských žen starších 35 let neměla nikdy pohlavní styk.

Článek

Průzkum, kterého se zúčastnilo celkem 475 žen, zveřejnila stanice Sky v rámci pořadu Real Lives u příležitosti zahájení nové série The Secret Guide To Women's Health (Tajemný průvodce ženským zdravím).

Celkem 28 % britských žen uvedlo, že po dosažení 35 let vůbec nesouloží, z toho nejvyšší údaje pocházejí ze Skotska (38 %), nejnižší pak ze středozemí (32 %).

Mezi ženami, které mají sex, mají bezdětné ženy častěji orgasmus než ženy s potomky, 41% z nich zažívá orgasmus téměř pokaždé. U žen s jedním dítětem pak klesá údaj na 12 % a u žen s dvěma dětmi na 14 %.

Většina žen uvedla, že každodenní dřina v kanceláři má negativní dopad na jejich sexuální život. 67 % žen pracujících pouze na částečný úvazek uvedlo, že měly orgasmus většinou nebo pokaždé ve srovnání s 55 % žen, které pracují na plný úvazek.

Průzkum dále zjistil, že většina žen v období menstruace připouští prudké změny nálad, 35 % z nich pak dále uvedlo (ve věku 35 - 44 let), že v tomto období pociťovaly násilné sklony vůči sobě či svým blízkým.

Menopauza a deprese jako strašák

Osmadvacet procent žen starších 35 let řeklo, že se v období menopauzy obávají ztráty paměti a 26 % se bojí, že ztratí svůj sexuální apetit.

Z celkového počtu 475 žen ve věku 35 až 64 let 42 % používá léky proti depresi nebo o nich uvažuje.

Barbara Gibbonová, vedoucí Sky Real Lives, uvedla: ''Zdraví žen nebylo nikdy tak probíraným tématem. Výsledky průzkumu ukazují, že stále existují otázky, o kterých se prostě nemluví a ženy trpí v tichosti - PMS (premenstruační syndrom) a jeho mentální dopad je pouze jedním příkladem.

Jako kanál věnovaný ženám cítíme, že hledání všech aspektů zdraví a poskytování klíčových informací pro naše publikum je nesmírně důležité - znalost je opravdu moc.''

Stále existuje velké množství žen, které trpí různými zdravotními problémy, ale nechtějí vyhledat pomoc, protože by se cítily trapně.

Reklama

Související články

Magický G bod vyvolal bitvu mezi sexuology

Mezi sexuology zuří bitva, kterou trochu s obavami sleduje i celý lukrativní erotický průmysl. Jde o existenci tajemného G-bodu, nejerotogennější zóny ženského...

Výběr článků

Načítám