Hlavní obsah

Japonci křičí v parku, že se milují

Novinky, Anna Kadavá

"Miluji tě! Chci být pořád s tebou, i až budeš babičkou!" I takové výkřiky se linuly z parku Hibija v centrálním Tokiu. Japonci, kteří jsou zvyklí své city spíše skrývat, je tam jednou za rok vyjeví naplno. Doslova je vykřičí do celého světa.

Článek

"Dlouhých 16 měsíců jsem bez práce, ale má žena se na mě pořád směje. Paní Čikako, miluji vás!" I to bylo jedno z hlasitých vyznání lásky, na němž se ale podepsala současná ekonomická situace. Muž, který tato slova pronesl, jen těžko přemáhal pláč. Jeho manželka byla jako mnoho dalších žen v publiku a neskrývala dojetí. Jiná žena přiznala, že jí mužova slova hodně zasáhla "přímo do srdce".

Za kuriózním láskyplným setkáním v parku stojí jeden muž, Kijotaka Jamana. Založil organizaci Japan Aisaika Organization, což znamená Oddaní manželé. Jeho záměrem je ukázat japonské muže jinak, než jak je zvykem. "Obraz Japonce ve světě je věčně přepracovaný byznysmen, ale já jsem chtěl říct lidem, že Japonci jsou vlastně hodně romantičtí," dodává Jamana.

Setkání milovníků, kteří se za své city nestydí, je předzvěstí Dne lásky ke své ženě. Ten slaví v Japonsku 31. ledna. A na svědomí ho má samozřejmě občanská organizace "Oddaní manželé".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám