Hlavní obsah

Radim Uzel: Holení intimních míst je nezadržitelný trend

Právo, Radim Uzel

Holit či neholit, to je, oč tu běží. Tato parafráze hamletovského citátu se před léty týkala především mužských vousů. V současné době se problém stěhuje z mužské tváře na dámské přirození.

Foto: Profimedia.cz

Holení intimních míst je už běžnou záležitostí.

Článek

Slavný zoolog Desmond Morris spočítal, že na Zemi žije 193 druhů primátů. Z nich pouze jeden druh, Homo sapiens, nemá tělo pokryté srstí. Člověk coby nahá opice je tedy jakousi přírodní zvláštností. Co mu příroda přidala na rozumu, ubrala mu na ochlupení.

Přesto má na těle jakési zbytky srsti. Kromě vlasové kštice a mužského ochlupení tváře jsou to především trsy chlupů v podpažní jamce a v okolí zevního genitálu. Tato tělesná oblast nesla dříve puritánské označení: ohanbí. Dnes už většina lidí ví, že se za pohlavní orgány hanbit nemusí. Lépe nám zní jako název slovo přirození.

Chlupy v podpaží a na genitálech nerostou pro nic za nic. Tyto dvě oblasti těla oplývají také zvýšeným množstvím potních a pachových žlázek. Ochlupení pak daleko lépe drží a konzervuje tělesné pachy, které fungují jako sexuální signál.

Vzpomínám si, že už na první stránce jedné latinské učebnice bylo heslo Multa nocent - všeho moc škodí. Bude to asi platit i pro přirozené tělesné pachy. Přestože stačí tyto tělesné partie pravidelně umývat a udržovat v čistotě, přidala sem moderní kosmetika všelijaké umělé prostředky, které mají za úkol omezit pocení a vonět.

S vyholováním začaly muslimky

Ale nejen to, čím dál tím víc lidí chloupky uměle odstraňuje. Stříháním, holením a depilací. Začalo to podpažím. Ještě v třicátých letech minulého století odtud směle trčely chlupy i slavným filmovým hvězdám. Dnes už většina žen takovýto jev považuje málem za příznak barbarství.

Vyholování dámského přirození k nám mílovými kroky spěje nejen z USA, ale i z muslimských oblastí Středního východu. Ano, jsou to především muslimské ženy, kterým Alláh nařizuje mít kromě zahaleného obličeje také oholené stydké pysky. Muslimským mužům naopak předepisuje vousy. Naopak šourek a okolí análního otvoru si často holí.

Američtí mužové sice plnovousy většinou nenosí, ale pokud jde o holení intimních částí těla, začínají úspěšně následovat vyznavače Alláha. A u ženské populace v USA najdete genitální ochlupení snad jen u partnerek latinskoamerických přistěhovalců nižších příjmových skupin.

Móda á la nektarinka

Některé předpisy se to snaží trochu brzdit. Třeba v americké Georgii nedávno vydali zákon, že tanečnice musí zachovat kolem stydké rýhy proužek ochlupení v šíři dvou prstů. Změřil jsem si to pro zajímavost na pravítku: jde zhruba o čtyři centimetry.

Naše striptýzové děvy a tanečnice mají své proužky ještě tenčí. V USA by za to mohly dostat i pokutu. Často volí módu á la nektarinka, tedy úplné vyholení. Takový genitál pak připomíná přirození dětské. Pravý požitek pro pedofily. Tenké proužky se nazývají landing strip, což by se do češtiny dalo přeložit jako přistávací dráha.

Mnoho mužů zejména starší a střední generace říká, že se jim to nelíbí. Po ženském genitálním ochlupení se jim stýská. Marná sláva, budou si muset zvykat a jít s dobou.

Reklama

Související témata:

Související články

Strniště je více sexy než hladké tváře

Brad Pitt, Ashton Kutcher či Colin Farrell dobře vědí, proč své skráně často nechávají pokosené na výšku. Strniště je totiž pro ženy velmi přitažlivé...

Výběr článků

Načítám