Hlavní obsah

Inteligence ženy se prý pozná podle křivek

– Los Angeles

Figura a inteligence spolu prý mohou souviset. Myslí si to kalifornští vědci, kteří vyzkoumali, že ženy s bujnějšími křivkami dosahují v průměru lepších výsledků v inteligenčních testech, než ženy velmi štíhlé. Vědci také zjistili, že dámy kypřejších tvarů mívají chytřejší děti.

Foto: Profimedia.cz

Zásadní je prý rozdíl mezi obvodem pasu a boků.

Článek

Vědci studovali 16 000 žen a dívek a zjistili, že ty s bujnějšími křivkami dosahovaly lepších výsledků v kognitivních testech. A totéž platí o jejich dětech. Čím větší je rozdíl mezi objemem pasu a boků ženy, tím lépe.

Vědci z University of California a University of Pittsburgh spekulují, že to možná souvisí se zásobami mastných kyselin, které jsou v bocích uložené.

Tuk v bocích totiž obsahuje hodně omega-3 mastných kyselin, a ty možná podporují duševní schopnosti ženy a v době těhotenství i rozvoj schopností jejího dítěte.

Muži, jak píše BBC, reagují na tyto rysy, tedy na poměr mezi pasem a boky. A není divu, protože si vybírají jak dobrou partnerku, tak dávají lepší šance vlastním budoucím dětem.

Americká studie mnohé experty nepřesvědčila

"Co se týče zásob mastných kyselin a jejich vztahu k inteligenci, je velmi těžké poznat, jak velkou roli tu hrají i další faktory, například stravovací návyky a společenské postavení," říká Martin Tovee z Newcastle University.

"A ačkoliv se nám logicky líbí představa, že muže zajímá poměr mezi ženskými boky a pasem, tento rys je na žebříčku vlastností, které muž hledá u budoucí partnerky, poměrně dole. Není výrazný," dodává britský expert.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám