Hlavní obsah

Antikoncepční pilulky prý ovlivňují výběr partnera

Londýn

Antikoncepce prý hraje při výběru partnera mnohem větší roli než se doposud vědci domnívali. Z posledních výzkumů uveřejněných v odborném časopise Trends in Ecology and Evolution vyplynulo, že ženy, které berou antikoncepční pilulky přitahuje naprosto jiný typ mužů, než ženy, které antikoncepci neberou.

Článek

Ovulace je důležitá nejen pro případné těhotenství ženy, ale také při výběru pana Božského. Pokud žena ovuluje a nebere tedy hormonální antikoncepci, pak ji přitahují mužní svalnatí pánové a naopak pokud ženy neovulují, vzhlížejí především k zženštilým typům.

Za vše může chemie

Hormony tedy dokáží ženu pořádně zmást. A nejen ji. Ale i darwinovu evoluční teorii. Zženštilí muži jsou totiž víc ženám geneticky podobní a tudíž, i když se vzájemně velmi přitahují, nejsou pro sebe vhodní pro případné utváření rodiny.

Podle vědců z Sheffieldské univerzity totiž geneticky podobní lidé mohou mít velké problémy s otěhotněním. Odborníci tak zdůvodňují určité procento neplodnosti u párů, které jsou jinak zdravé, ale otěhotnět se jim i několik let stále nedaří.

Antikoncepce tedy může chránit ženy před otěhotněním i několik let poté, co ji již neberou. Narušuje totiž fungování zákonů přirozené přitažlivosti. Může totiž oslabit vylučování pohlavních feromonů během ovulace, které muže přitahují.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženské pozadí je symbolem atraktivity

Zadek a ňadra patří mezi tzv. přednosti ženské krásy a sexuality. Přestože ve společnosti panuje věčný spor o tom, co je pro muže z těchto dvou částí...

Výběr článků

Načítám