Hlavní obsah

Sexuolog Radim Uzel: Kouzlo pomalého svlékání

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno si mi postěžoval jeden muž. Vadí mu, s jakým kvapem se ženy svlékají. Celý život touží po tom, aby součástí milostné hry bylo postupné odstraňování svršků. Jakési sloupávání jedné vrstvy po druhé, které si náležitě vychutná.

Foto: Profimedia.cz

Kouzelný rituál postupného odhalování, rozepínání i svlékání dokáže pořádně okořenit život.

Článek

S přibývajícími léty nalézá v této činnosti stále větší a větší potěšení. Svlékací rituály ho vzrušují více než vlastní sexuální aktivita. Postupně odhalovaná nahota na něj působí tím vzrušivěji, čím je zdlouhavější.

Také se mě ptal, jestli nejde o nějakou sexuální úchylku. Uklidnil jsem ho. Nejde. Jeho zálibu lze velice dobře pochopit. Příprava, napjaté očekávání a dráždivé tajemství dokážou ozvláštnit hodně lidských činností. Právě to dlouhé chystání plné náznaků a vzrušujících příslibů je pravým kořením života.

Prezident Tomáš Garrigue Masaryk jednou prohlásil, že jeho nejoblíbenější činností je špicování tužek. Příprava psacího náčiní ho bavila víc než vlastní psaní. Potíže svého prezidentství spatřoval v tom, že mu tužky strouhají a připravují, takže se nemůže náležitě věnovat své oblíbené zábavě.

Při svlékání vzniká spoustu zádrhelů

Člověk nemusí být prezidentem, aby si vzpomněl, co mu dalo za námahu, než se probojoval ke složitému zapínání nebo spíš rozepínání podprsenky své vyvolené. Jak dlouho trvalo, než pochopil složitý mechanismus tohoto zabezpečovacího systému. Všechny ty háčky, poutka, případně knoflíčky.

A co teprve kalhotky? Představují jakýsi novodobý pás cudnosti. Není divu, že krásné vzpomínky na překonávání těchto bariér vyvolávají v mnohém člověku pocit nostalgie.

Je pryč doba postupného odhalování?

Uspěchaná doba začátku třetího tisíciletí vystupuje v roli jakéhosi sexuálního hrobaře. Milenka, která se svléká rychle a ochotně, není nepodobná Masarykovým úředníkům ochotně strouhajícím jeho psací náčiní.

Je zkrátka konec přípravám, konec zdlouhavému a vzrušujícímu špicování. Všechno je naservírováno hned, tady a teď. Chybí to postupné zdráhání, unikání, vábení, celá ta hra připomínající někdy kočku a myš, jindy zase páva hrdě natřásajícího svá bohatě zbarvená ocasní péra.

Udeřily jiné časy. Můj dědeček si kupoval brožované knížky. Před čtením je musel pracně rozřezávat. Už to řezání mu působilo radost. Těšil se, jak si knihu užije.

Dnes dostáváme knížky rozřezané. Místo zdlouhavých románů čteme telegrafické komiksy. A milenky máme v posteli rychle svlečené. Uspěchaná doba žádá uspěchané rituály. Ale, ruku na srdce, není to někdy na škodu? V sexualitě určitě.

Vše narovinu

Strach ze sexuálního obtěžování velí, aby si jednotliví účastníci milostných her nalévali čistého vína. Dříve se tvrdilo: žena, která říká NE, myslí SNAD. Ta, která říká SNAD, myslí ve skutečnosti ANO. To opravdové ANO prý slušně vychovaná žena neříká nikdy.

Podle dnešní sexuální výchovy má znít milenecká řeč: ANO -ANO, NE - NE. Slůvko SNAD má být vypuštěno, protože účastníky zbytečně mate.

Dovolil bych si skromně doporučit, abychom zachovali aspoň malou část nejistoty. Naléhající milenec by nepřišel o tu trochu zdráhání a kouzelný rituál postupného odhalování, rozepínání i svlékání. I ve třetím tisíciletí může přitahovat spoustu lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Vzrušující sex před souloží

Nekoitální, tedy nesouloživý sex. Ten hrál hlavní roli v jednom z největších sexuálních skandálů americké historie. A sice v avantýře prezidenta Billa Clintona...

Výběr článků

Načítám