Hlavní obsah

Pro výběr ideálního protějšku potřebujete poznat průměrně dvanáct partnerů

Sydney

První vážný vztah v našem životě je vždy důležitý, ale jen málokomu vydrží na celý život. Podle australských expertů jen bláhový člověk doufá, že svého celoživotního druha potká v prvním muži či ženě svého života. Podle výzkumů totiž toho pravého najdeme v průměru až na dvánáctém rande. Hledání ideálního manžela či manželky je tak mnohem složitější, než si mnozí z nás myslí.

Článek

Australská matematička Clio Cresswellová vypočítala, že svobodní lidé by měli začít myslet na vdavky v průměru až s dvanáctým partnerem. Není sice vyloučeno, že ten dokonalý protějšek někdo potká v prvním, druhém či až pětadvacátém protějšku, největší pravděpodobnost má ale právě u čísla dvanáct.

Šance zvyšují předchozí vztahy

„Jen tady v Austrálii je míra rozvodů u prvního manželství 35 procent. Když si budete kupovat nové DVD a já vám řeknu, že šance na poruchu je u toho přístroje 35 procent, asi jen stěží si ho fakt koupíte. Ale přesto do manželství jdeme pokaždé s vírou, že náš partner je tím pravým a že nám to na sto procent vyjde.

Podle mých propočtů ale člověk musí mít aspoň dvanáct partnerů za sebou, aby šanci na úspěšné manželství zvýšil. Pokud jich tolik vystřídáte, pak je šance na úspěch v manželství až 75 procent,“ tvrdila profesorka Cresswellová z University of Sydney v rozhovoru pro Sydney Morning Herald.

Cresswellová více ze svých propočtů a statistik vysvětluje ve vlastní knize „Sex a matematika“. „Myslím, že je dost smutné, že většina společnosti nepřijímá matematiku tak, jak by měla. Matematika ale může být zábavná,“ dodává uznávaná expertka na počty.

Reklama

Související témata:

Související články

Každá třetí žena má na prvním rande sex

Ženy holdující internetovým seznamkám se podle amerických odborníků chovají dost nezodpovědně. Každá třetí z nich se totiž po seznámení s novým mužem nechá...

Výběr článků

Načítám