Hlavní obsah

Vyšší sexuální aktivita přispívá u lidí k vysoké produktivitě práce

– Dallas

Šéfové pozor! Máte problém se svým týmem a nedaří se vám řešit složité pracovní otázky? Pošlete své podřízené do postele. Ovšem nikoli spát, nýbrž souložit. Zvýšená sexuální aktivita totiž podle nové americké studie zvyšuje schopnost pracujících řešit problémy v zaměstnání, dodává jim sebevědomí a posiluje týmovou spolupráci.

Foto: Profimedia.cz

Sex je doprovázen uvolněním bezpočtu hodnotných chemických látek do mozku.

Článek

Doktorka Helen Fisherová o své studii informovala na serveru Chemistry.com, kde tvrdí, že se její závěry opírají o studijní vzorek čtyřiceti tisíc zaměstnaných osob, z nichž 56 procent tvořily ženy s průměrným věkem 37 let.

Více aktivity, kreativity a empatie

„Vyjma toho, že je to skvělý tělocvik a ulevuje od stresu, sex je doprovázen uvolněním bezpočtu hodnotných chemických látek do mozku. Od lepší schopnosti řešit problémy kvůli zvýšené hladině dopaminu, k posílení schopností pro týmovou spolupráci kvůli oxytocinu, sex má celou řadu pozitivních účinků, které mohou zlepšit výkon na pracovišti,“ tvrdí Fisherová.

Dopamin pak navíc zvyšuje kreativitu, pravidelný sex tak vede k větší tvořivosti a vysvětluje také skutečnost, proč jsou umělci často tak silně interesováni eroticky. Po sexu se navíc člověk cítí důvěřivěji a přívětivěji k ostatním, což posiluje spolupráci a souznění s druhými. A zvýšená hladina testosteronu zase posiluje sebevědomí a pocit pohody.

Reklama

Související témata:

Související články

Čína bude trestat autory erotických SMS zpráv

Úřady v centrální Číně se rozhodly trestat autory erotických textových zpráv. Odesílatel zprávy s lechtivým obsahem na neznámé telefonní číslo může jít do...

Výběr článků

Načítám