Hlavní obsah

Kvůli rozchodu vyhledává péči psychologa devětkrát více mužů než žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Když loni ve Vídni otevřeli speciální kliniku pro lidi v partnerské krizi, očekávalo se, že ordinace zaplní ženy. Ale ouha, po roce fungování je všechno přesně naopak. Se zlomeným srdcem pro odbornou pomoc chodí především muži. Na devět zhrzených milenců či partnerů připadá jen jediná žena.

Foto: Profimedia.cz

S partnerskou krizí se vyrovnávají hůře muži.

Článek

„Mysleli jsme, že když naši kliniku otevřeme, bude zaplavena hlavně ženami. Ale ve skutečnosti jsou mezi našimi klienty téměř výhradně muži,“ přiznala psycholožka a ředitelka kliniky Birgit Maurerová.

Muži se nemají komu vypovídat

„Zdá se, že muži se s partnerskou krizí vyrovnávají hůře než ženy. Zároveň nemají tolik možností jako ženy popovídat si o svých pocitech s přáteli, protože se stydí za to, že jim zkrachoval vztah. Když to kamarádům svěří, tak jen tak mimochodem, ale potřebují přitom nutně někoho, s kým o tom mohou mluvit,“ tvrdí terapeutka Auguste Storkanová.

Průměrný věk klientů na vídeňské klinice je 35 až 45 roků a jedná se nejčastěji o lidi mající úspěch v kariéře, jimž však selhal osobní život.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám