Hlavní obsah

Muži mají na nudaplážích stejné zábrany jako ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nudapláže nejsou u mužů tak oblíbené, jak si mnozí myslí. Přestože se o ženách říká, že pouze jejich nahé tělo je kritizováno, i muži mají strach ze záporného hodnocení, když vstoupí na pláž zcela bez plavek. Výzkumy potvrzují, že muži mají z nedokonalostí svého těla stejné noční můry jako ženy.

Foto: Profimedia.cz

Muži se prý stydí svléknout stejně jako ženy.

Článek

Podle nejnovější britské studie se bojí břicho odhalit na pláži padesát procent mužů, kteří nedosáhnou na ideál v médiích prezentovaný jako tzv. pekáč buchet.

A ve společnosti posedlé velkým mužstvím je pak pro většinu pánů, kteří mají průměrný penis, velký problém stáhnout ze sebe plavky úplně.

Sedm z deseti britských mužů uvedlo, že se na pláži stydí zcela svléknout, přičemž za nejproblematičtější partii svého těla označilo 47 procent mužů břicho.

Vyplynulo to z ankety mezi dvěma tisícovkami pánů z celé Británie. A pláže světových letovisek tomu odpovídají, do vln v kraťasech a tričku míří stále více mužů.

Jen sebevědomí pánové oblékají upnuté a také minimalistické verze plavek. Tři čtvrtiny britských mužů také uvedly, že největším trnem v oku pro ně na pláži jsou vypracovaní muži s atletickou postavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám