Hlavní obsah

Většina novomanželů po svatbě přibírá na váze

Londýn

Nic naplat, ale manželství dietní rozhodně není. Tedy minimálně v jeho počátku, kdy podle rozsáhlých průzkumů naprostá většina lidí krátce po svatbě přibere. Podle britské studie je mnohem zdravější, pokud lidé spolu dlouhodobě randí a nikdy k oltáři nedojdou. Svobodní totiž bývají třikrát méně často obézní než novomanželé.

Článek

Efekt přibývání na váze může mít řadu vysvětlení, od větší pohody, více zdrojů a pravidelnější stravy, méně pohybu a ležení u televize, až po nutnost dbát o svou postavu. Nicméně ačkoli se britská studie příčinami podrobně nezabývala, její závěry hovoří jasně, muži i ženy začnou nabývat na váze velmi krátce po vstupu do manželství.

Zrádná společná domácnost

Na obezitu má ale vliv také společná domácnost. I partneři, kteří spolu nejsou oddaní, ale prakticky manželský život vedou, začnou také rychle ve společné domácnosti přibývat.

Přitom u žen se riziko nadváhy a obezity zvyšuje zhruba po roce od začátku soužití, u mužů toto riziko začíná mezi prvním a druhým rokem společného života.

Studii otiskl odborný časopis Obesity.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství stylové svatby se skrývá v detailech

Chtějí se vzít v létě, ale už teď mají plno starostí s přípravou svatby. Vždyť jen získat správný termín, nejlépe v červnu a pochopitelně za slunečného počasí,...

I svatební fotografie podléhá módním trendům

Svatba patří mezi ty nejšťastnější dny v životě partnerů. Velmi často v sobě skrývá mnoho očekávání, ale také především u žen splnění si svého snu, alespoň...

Výběr článků

Načítám