Hlavní obsah

Krize přeje online randění a vztahům na dálku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Taky vám připadá, že trávíte na chatu a seznamkách poslední měsíce více času? Může za to ekonomická krize. Podle společnosti Mintel příjmy online seznamek, chatů a jiných serverů určených k seznamování a internetovému randění za poslední měsíce výrazně vzrostly. Lidé kvůli ekonomické krizi více sedí doma a zvedají si sebevědomí neosobními vztahy na dálku.

Článek

Podle psycholožky Christine Northamové ze společnosti Relate nejsou závěry průzkumu nijak překvapující.

Podle psycholožky Christine Northamové ze společnosti Relate nejsou závěry průzkumu nijak překvapující.

„Velmi často získáváme vzpruhu tím, že s někým randíme, nebo když nás obdivuje. Z pohledu osobní touhy po povzbuzení pak lze snadno pochopit, proč lidé ochotně investují více energie do on-line randění, než by činili normálně,“ uvedla Northamová.

Podle ní se lidé také uchylují více k internetu. Jednak je levnější variantou než čas trávený v barech či restauracích, ale také poskytuje větší šanci, že člověk v obrovském počtu uživatelů internetu při lovu uspěje.

Reklama

Související témata:

Související články

Ekonomická krize přeje sexu

Na Floridě jsou zvyklí, že hurikány a vichřice přinášejí zničené domy a neštěstí, ale s tím se snoubí také více intimního sblížení a partnerského sexu....

Muži psychicky snášejí krizi hůř než ženy

Opět se prokázalo, že fyzicky silnější pohlaví – muži – jsou psychicky mnohem slabší a zranitelnější než ženy. Podle prvních průzkumů totiž snášejí duševně...

Výběr článků

Načítám