Hlavní obsah

Dispozice k bisexualitě má zřejmě většina lidí

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být bisexuální je v poslední době módní. Toužit po muži i ženě současně zvedá prestiž. Nicméně ne každý, kdo to o sobě říká, se skutečně bisexuálně chová. Odborníci dokonce tvrdí, že za pozlátkem bisexuála se velmi často skrývá skutečný homosexuál, který se jen bojí veřejně přiznat svou orientaci.

Článek

Bisexualita nebo-li také nevyhraněná pohlavní orientace mezi homosexualitou a heterosexualitou se vyvíjí již v těhotenství. Poprvé si dítě začíná uvědomovat svou sexualitu už v předškolním věku, ale skutečné poznání přichází mnohem později a to nejčastěji v pubertě. Ani v tomto období však nemusí být toto poznání konečné. 

Právě v pubertě zkouší mnoho dospívajících sexuální kontakt se stejným i opačným pohlavím. Nastává tzv. období hledání. Asi nejtěžší ze všeho je si přiznat, že patříte mezi menšiny. Proto ani dnes není vzácné, že homosexuální muž nebo žena uzavírají klasické manželství, jelikož nedokáží přijmout svou orientaci a ztotožnit se s ní. Bohužel takovéto partnerství stejně dlouho nevydrží.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Lady GaGa

Bisexualita versus bisexuální chování

Podle odborníků není jisté, zda bisexualita skutečně existuje. Sexualita totiž nesouvisí jen se sexem jako takovým, ale také s city člověka, a tedy schopností zamilovat se do obou pohlaví.  

Určité dispozice k bisexualitě má zřejmě většina lidí. Ale skutečných bisexuálů je velmi málo. Podle současných poznatků se za bisexuálem skrývají lidé s ne zcela vyhraněnou nebo spíše neakceptovanou homosexualitou.

Podle výzkumů žije v populaci poměrně vysoké procento lidí, kteří žili v odlišných obdobích života po různě dlouhou dobu v homosexuálním i heterosexuálním partnerství, nebo si nebyli po určitou dobu svou orientací jisti. Velká část těchto lidí hodnotí své erotické prožívání jako bližší bisexualitě než některému z obou vyhraněných pólů.

Většinou se u nich střídají různě dlouhá období, kdy touží jen po ženách či pouze po mužích, a nebo trvale prožívají souběžnou erotickou náklonnost k mužům i k ženám. Partnery si tito lidé nevybírají podle pohlaví, ale podle osobní přitažlivosti a jiných vlastností. Sami říkají, že nehledají muže ani ženu, ale osobnost.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Angelina Jolie

Známé osobnosti, jež se veřejně hlásí k bisexualitě
Megan Foxová  - muži ji sice zvolili jednou z nejatraktivnějších žen světa, ale zdá se, že ona sama má zájem i o ženy. Nedávno se přiznala, že když jí bylo 18, svedla ruskou striptérku. Také ale tvrdí, že nemá ráda, když její "přítelkyně" spí s muži. "Jsem pokrytec. Nikdy bych nechodila s bisexuálkou, protože to znamená, že spí i s muži. Muži jsou tak špinaví, že bych nikdy nespala s ženou, která s nějakým mužem spala," snažila se vysvětlit Megan Foxová.
Pink - I tato zpěvačka se rozhodla hledat lásku jinde než u mužů. Na svém posledním albu se přiznala, že mnoho mužů nemůže prostě ani cítit. Zdá se, že na své milenky a milence moc nároků nemá. Říká, že na ni prostě musejí být hodní. "Také bych klidně mohla být šťastná s novou ženou. Nejsem nijak komplikovaná, zpívám o lásce ve všech podobách, tvarech a barvách," tvrdí Pink.
Drew Barrymoreová  -  rovněž experimentovala s muži i ženami. Otevřeně vyhlašuje, že ji ženy přitahují stejně jako muži. "Myslím, že i ženy jako pár mohou být fajn, stejně jako je krása ve vztahu mezi mužem a ženou," dodává Drew Barrymoreová (34).
Lindsay Lohanová  - se veřejně přiznává, že miluje ženy. To koneckonců ukázal i její vztah se Samanthou Ronsonovou. Nezanevřela ale ani na muže. Mezi její milence patří například Aaron Carter a Calum Best. "Mám ráda lidi a nezáleží mi na tom, kým jsou. Jsem moc ráda, že jsem sama sebe natolik přijala, že to mohu říct," dodává Lindsay
Lady Gaga  - tvrdí, že její hit Poker Face je chválou bisexuality. Gaga (23) říká, že jí vůbec nezáleží na pohlaví osoby, se kterou je, pokud je vztah láskyplný. "Jsem trochu šílená. Opravdu to záleží na tom, kde zrovna jsem. Miluji muže, miluji ženy a miluji sex," vysvětluje Gaga, která si servítky prostě nebere.
Angelina Jolieová - s Bradem Pittem sice utvořila jeden z nejznámějších párů planety, přiznává však, že dříve chodila i se ženami. Angelina Jolie (33) se netají tím, že měla vztah s herečkou Jenny Shimizuovou. "Dovedete si představit Laru Croft jako lesbičku? Koneckonců i já mám ráda ženy. Docela by mne těšilo, kdybych se ženám, které se jdou do kina podívat na Laru Croft, líbila stejně jako jejich partnerům," míní Angelina Jolie.
Zdroj: Korzo

Reklama

Související témata:

Související články

Bisexualita jako mýtus

Bisexualita je mýtus.Občasné lovení ve vodách pohlaví, které není vlastní mé přirozenosti, je způsobeno buď tlakem situace, nerozhodností, nebo zvídavým...

Výběr článků

Načítám