Hlavní obsah

Ženy oceňují domácí kutily víc než doktory či právníky

Vše se pomalu navrací do starých kolejí a ženy stále více oceňují muže, kteří mají šikovné ruce. Vyfintěný metrosexuál tedy ustupuje domácímu kutilovi, který zvládá vyměnit žárovku, natřít plot, utáhnout vodovodní kohoutek a opravit protékající záchod. Nagelovaný melírovaný účes je sice pěkná věc, ale s pomocí v domácnosti je jednoduše nesrovnatelný.

Foto: Profimedia.cz

Ženy chtějí prakticky založené muže.

Článek

Průzkum, který provedla společnost Homebase, ukazuje, že praktické dovednosti jsou pro ženy důležitější, než to, jak muž vypadá. Dvě třetiny žen přiznávají, že by si raději vzaly instalatéra, zedníka nebo elektrikáře, než doktora, bankéře či právníka.

Méně než deset procent žen prý za ideálního životního partnera pokládá člověka pracujícího ve finančním či bankovním sektoru. Více než polovina žen je přesvědčena, že dnešní doba si jasně žádá schopného kutila.

Ženy opravují samy

Zdá se ale také, že ženy berou kutilství do vlastních rukou. Polovina žen tvrdí, že se v dnešní době raději pokusí nějaký menší problém v domě napřed vyřešit sama. A až se jim to nepodaří, přijde na řadu kvalifikovaný profesionál.

Developer Craig Phillips, který založil největší školu stavitelských řemesel na severozápadě britských ostrovů, k tomu reportérům FemaleFirst řekl:

"Rád slyším, že ženy oceňují praktické dovednosti. Je to něco, co se může naučit každý. Když si umíme sami věci opravit, nejen to ušetří peníze, ale člověk z toho také má dobrý pocit. A ten je nenahraditelný."

Průzkum také ukázal, že bezmála dvě třetiny Britů neví, jak opravit kapající kohoutek, padesát procent Britů neumí tapetovat a tři čtvrtiny ostrovanů neumějí opravit zámek.

Anketa

Jaké povolání byste u muže ocenila?
Lékař
13,8 %
Právník
8,1 %
Policista
4,7 %
Novinář
1,1 %
Umělec
2,9 %
Vědec
3,8 %
Učitel
2 %
Sportovec
2,9 %
Kuchař
4,7 %
Zedník
3,9 %
Automechanik
6,8 %
Elektrikář
6,4 %
Informatik
21,2 %
Manažer
3,7 %
Pojišťovací agent
0,7 %
Instalatér
1,7 %
Natěrač
3 %
Voják
2,3 %
Kominík
1,1 %
Nezaměstnaný
5,2 %
Celkem hlasovalo 1993 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám