Hlavní obsah

Hloupou krasavici ocení muži víc než chytrou ošklivku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krása je důležitější než mozek. Alespoň pro muže a především pro ty, kteří sedí u internetu. Z rozsáhlého průzkumu mezi uživateli internetu vyplynulo, že šanci uspět u většiny mužů má spíš hloupá krasavice než inteligentní ošklivka.

Foto: Profimedia.cz

Muži nestojí o duchaplnou konverzaci, ale o krásnou společnici.

Článek

Seriály typu "jak ošklivá holka ke štěstí přišla" jsou tedy pouze utopií a dívčím snem o tom, jak by svět podle nich měl vypadat, ale jak podle mužů rozhodně nefunguje.

Problém je na mužské straně

A proč muži zvolí ve většině krasavici? Aby udělali dojem na ostatní muže. Ti si totiž spíš všimnou a ocení, když vedle svého soka uvidí krásnou tvář, než když se z ošklivky vedle nich vyklube inteligentní bytost krásná duší. V průzkumu se také prokázalo, že 80 procent mužů se cítí vedle příliš chytré ženy trapně. Muži nesnesou bystřejší protějšek.

Jenže tentýž internetový průzkum mezi ženami zase odhalil, že většina z nich naopak u mužů hledá především mozek a na vzhledu záleží menšině. Ženy nemají rády příliš atraktivní muže, protože se obávají, že jim budou nevěrní. Naopak bystří a vzdělaní jedinci mají větší šanci uspět v kariéře a zabezpečit rodinu.

Jen každá desátá žena, ale osm z deseti mužů, by zvolila raději krásný než inteligentní protějšek.

Anketa

Myslíte si, že mužům víc záleží na vzhledu než na inteligenci?
Ne, považuji ten názor za klišé
2,8 %
Muži mají rádi inteligentní ženy
5,6 %
Ano, samotná inteligence je málo
33,8 %
Muži se inteligentních žen bojí
57,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3472 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám