Hlavní obsah

Bod G hraje stále prim v sexuálním uspokojení žen

Novinky, das

Asi neexistuje tajemnější bod na těle ženy než právě G bod, díky němuž je žena schopna dosáhnout vaginálního orgasmu. Přestože se mnoho let vědci přeli, zda má tento bod skutečně takovou moc, poslední studie tento objev německého gynekologa Ernesta Grafenberga potvrzují. G bod hraje totiž opravdu velkou roli v sexuálním uspokojení žen.

Článek

Bod G je erotogení zóna bohatě zásobená nervovými spoji, situovaná v oblasti přední stěny poševní cca 4 - 6 cm od poševního vchodu někde mezi číslicemi 11 - 1 pomyslného hodinového ciferníku. Každá žena je odlišná a platí to i v tomto případě.

"I když je velikost této zóny, potažmo její lokalizace i její citlivost značně  individuálně odlišná, většina žen je schopna sama svůj bod G pohmatem lokalizovat. Stimulace bodu G vede k jeho zduření, zvýšené citlivosti, k významnému prohloubení sexuálního prožitku s orgasmem zhusta provázeným výronem tekutiny připomínající vzdáleně sperma - hovoříme tu o tzv. ženské ejakulaci,“ vysvětluje MUDr. Zdena Stratilová z portálu www.lekari-online.cz.

Bez vaginálního orgasmu

Některé ženy  a jejich partneři mohou mít s nalezením tohoto bodu problémy. Nejčastěji jsou poté ochuzeny o prožitky spojené právě s vaginálním orgasmem..  

 „Bod G lze chirurgickým zákrokem zvětšit, což usnadňuje a stimuluje mechanické dráždění,“ upozorňuje na trendy Stratilová a dodává:  „ Zvětšení se provádí ambulantně a musí mu předcházet nejen gynekologické vyšetření, neboť zákrok mohou podstoupit pouze ženy s fyziologickým gynekologickým nálezem. Nesmí se provádět v době menstruace a u žen těhotných či kojících.

Nutná je pochopitelně především podrobná konzultace, při které lékař pacientce vysvětlí, co je to bod G, jak ho lokalizovat, seznámí ji se způsobem ošetření, poučí o možných komplikacích a vyžádá si písemný souhlas se zákrokem.

Potom si pacientka instruovaná lékařem provede lokalizaci bodu G, po níž následuje samotný výkon, který se provádí v lokální anestézii s použitím speciálních látek aplikovaných do oblasti bodu G v adekvátním množství,“ dodává MUDr. Stratilová.

Důležitá lokalizace

„Zákrok je úspěšný především u žen, které jsou schopny samy bod G lokalizovat. Pacientky uvádějí zlepšení sexuálního prožitku, ale i orgasmu provázeného ejakulací tzv. mokrý orgasmus. Dle studií 75 % žen zaznamenalo zvýšení sexuálního uspokojení,“ potvrzuje lékařka.

Zvětšení G bodu
Zvětšení neboli augmentace G bodu je ambulantní výkon, který se provádí v lokální anestezii. Pod kůži v oblasti G bodu se aplikuje buď vlastní tuk, nebo cizí výplňový materiál. Tento zákrok může zvýšit váš sexuální prožitek a zpříjemnit vaše intimní okamžiky.

Anketa

Víte, kde najdete svůj bod G?
Ano, využívám těchto znalostí.
45,6 %
Ano, ale jen teoreticky.
9,4 %
Ano, přišla jsem na to náhodně.
4,4 %
Ne, co to je ...
5 %
Ne, doposud jsme ho neobjevily.
28,9 %
Ne a nezajímá mne to.
4,5 %
Občas ano ...
2,2 %
Celkem hlasovalo 3421 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Třicet procent žen předstírá orgasmus

Průměrná Britka souloží devětadevadesátkrát ročně. Ale při čtyřiatřiceti takových milostných dováděních se země nepohne. Z průzkumu mezi čtyřmi tisícovkami...

Výběr článků

Načítám