Hlavní obsah

Alkohol často narušuje mužskou sexuální touhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex v kombinaci s alkoholem je téma, kterým se zabývalo hned několik výzkumných týmů, ale závěry ani jedné skupiny nebyly jednoznačné. Přestože lze říci, že alkohol má neblahý vliv na mužskou erekci, nebývá pravidlem, že alkoholové opojení působí na všechny muže stejně.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol vás může uvolnit, ale také zbavit chuti na sex.

Článek

Alkohol na jednu stranu pomáhá v sexuálním uspokojení a na druhou stranu škodí. V prvním případě mu nelze upřít, že lidem dodává sebevědomí, odhodlání a může značně ulehčit navázání nové známosti. Je však důležité odhadnout tu správnou dobu, kdy s pitím alkoholu přestat, což se podaří málokomu.

Ze skleničky na kuráž pak může být pěkná "opička". A pak se dostaví další efekt - problém se sexuální touhou, s erekcí a nebo s dosažením vyvrcholení.

Některé opilé muže nedokáže vzrušit ani deset nádherných sexy dívek a když už se je přeci jen podaří přivézt zpět k životu, pak je to často nekonečná story, kdy se střídají okamžiky růstu a poklesu bez vyvrcholení a celé milování končí obvykle pěkným trapasem.

Alkohol jako jedna z nejčastějších příčin problémů s erekcí

Podle vědců alkohol narušuje sexuální touhu mužů a je jednou z nejčastějších příčin problémů s erekcí.

"Schopnost erekce je závislá na stavu cév. Působení vzrušujícího podnětu - ať už jde o zrakový vjem, vůni nebo jen dráždivou vzpomínku – je v mozku zaregistrováno. Následně dojde k uvolnění hladkého svalstva ve stěně cév a krev může vtéct do cév topořivých těles v penisu," vysvětlují odborníci na serveru Sexualne.cz a dodávají:

"Proto, aby si muž mohl erekci udržet, je ale nutné, aby se cévy uzavřely tzv. polštářky, které jsou v jejich stěně a krev nemohla vytékat zpátky. Alkohol ale cévy rozšiřuje, proto muži v alkoholovém opojení sice obvykle erekce dosáhnou, ale nejsou schopni si ji déle udržet. Stejně tak trvá déle i dosažení orgasmu, ke kterému v některých případech ani nedojde."

Ztracené zábrany a pohlavní choroby

Jestli je alkohol ve spojení se sexem opravdu nebezpečný, pak v moment, kdy dovolí nechráněný pohlavní styk a to často i s naprosto neznámou osobou. Nejde jen o případné něchtěné otěhotnění, ale také o pohlavní choroby. Důsledky takového chování mohou být přímo katastrofální a to pro obě pohlaví.

Jak se chovat, aby romantický večer neskončil fiaskem?
Pamatujte si, že ne vždy je nutné, abyste se s partnerkou milovali za každou cenu. Pokud jste to s alkoholem přehnali a náhle vidíte, že se situace vyvíjí slibně, je dobré okamžitě přestat pít alkohol. Místo toho si dejte několik skleniček čisté vody. Vystřízlivět vám pomůže i dobrý zelený čaj.
Pokud vás problémy s erekcí trápí častěji, alkoholu se večer před milováním raději vyhněte, nebo si dopřejte maximálně jednu skleničku vína.
Před milováním je dobré věnovat se předehře tak dlouho, dokud nejste dostatečně vzrušen. To může trvat nějakou chvilku. Pokud jste se svou partnerkou dobře sehraní, jistě víte, kdy ta pravá chvíle přichází. Často je vzrušující i cizí prostředí, hudba, dobrá nálada... bublinky sektu mohou přispět k zesílení erotického náboje večera.
Pokud je ale jasné, že dámu svého srdce právě tento večer neochromíte, netrapte se. Pořád máte příležitost zlepšit si svou pověst příště. Netlačte se křečovitě do nějaké akce, o které předem tušíte, že je odsouzena k nezdaru.Místo toho můžete svoji drahou polovičku potěšit erotickou masáží, pamatujte na všechny erotogenní zóny. Nezapomeňte na dráždění klitorisu, můžete zkusit štěstí, třeba se vám podaří nalézt i její bod G a vzpomínky na večer budou mnohem příjemnější než kdybyste se mermomocí pokoušeli o pohlavní akt. Zdroj: Sexualne.cz

Anketa

Působí nadmíra alkoholu negativně na vaši sexuální touhu?
Ano, na sex nemám ani pomyšlení.
9 %
Ano, ale není to pravidlem.
14,3 %
Ano, nedosáhnu nikdy vyvrcholení.
10,3 %
Ano, miloval bych se úplně se vším ...
6 %
Ne, sex mohu provozovat v každém stavu.
8,6 %
Ne, bez zábran má sex mnohem větší grády ...
47,9 %
Nevim, alkohol ze zásady nepiji.
3,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1575 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám