Hlavní obsah

Muži dávají v manželství stále přednost brunetám

– LONDÝN
Právo, nek

Mezi muži převažuje názor, že blondýnky jsou lehkovážné, často flirtující a promiskuitní. Proto dávají přednost brunetám, jež si také častěji vedou k oltáři.

Foto: Profimedia.cz

U oltáře se častěji objevují brunety než blondýnky.

Článek

Muži mají raději jako přítelkyně blondýnky, ale jako manželky jim více vyhovují tmavovlásky. Vyplývá to z průzkumu jisté kadeřnické firmy, o němž informoval britský list The Daily Telegraph.

Téměř polovina respondentů míní, že mezi blondýnkami je více výjimečných osobností a jedna pětina považuje plavovlásky za více sexy. Když by ale mělo dojít ke svatbě, více než půlka dotázaných by dala přednost brunetě, protože jsou prý spolehlivější a citlivější.

„Je to opravdu překvapivé, když si pomyslíte, že žijeme v roce 2008 a debata blondýny versus brunety je stále živým tématem. Myslel jsem, že muži už uvažují moderněji,“ tvrdí majitel firmy Andrew Collinge, jenž má za manželku blondýnu.

Podle něj výsledky průzkumu ukazují, jak je pro muže důležitý první dojem. To by ale ženy nemělo vést k tomu, že nastal čas utíkat do kadeřnického salónu a nějak drasticky změnit svou image.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám