Hlavní obsah

Polonahá vnadná žena prodá muži cokoliv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOVAŇ

Reklamní agentury využívají tohoto fenoménu dávno. Stačí přistrčit k luxusnímu vozu či motorce vnadnou polonahou dívku a muži přestanou vnímat extrémní cenu výrobku a ochotně utrácejí.

Článek

Vědci z Lovaňské univerzity ve vlámské části Belgie teď vědecky prokázali, že muži skutečně přestanou mít pojem o ceně, když se před nimi zjeví vnadná nahá dívka. Jejich myšlení je tehdy doslova oslepeno ženskou krásou. Ve skutečnosti testosteronem.

Za vše může tento pohlavní hormon. V přítomnosti nahé ženy se totiž muži vylije do krve enormní množství testosteronu, aby byl připraven dotyčnou krásku dobýt a především s ní kvalitně souložit. Jenže, testosteron je zcela nežádoucí při uvažování nad věcmi finančními. Nehodí se tudíž při podnikání, investování a spekulování na burze.

„Macho muži jsou obvykle velmi tvrdými makléři a finančníky, ale reklamy ukazující nahé ženy z nich dokáží učinit důvěřivé ovce,“ tvrdí profesor ekonomie Siegfried Dewitte, vedoucí autor studie.

Ženy reagují podobně

Podobný efekt ovšem lze vysledovat nejen u mužů, ale rovněž u žen. Jakmile se před nimi zjeví dobře stavěný polonahý muž, jejich schopnost nezávislého finančního úsudku se zhorší. Ovšem mnohem méně než mužů. Ženy totiž reagují více na dotek než na vizuální podněty.

Profesor Dewitte tak obchodníkům vzkazuje, pokud chtějí prodávat více, musejí své provozy zaplnit sexy obrázky.

Reklama

Související články

Mužům v západní civilizaci ubývá testosteron

Za poslední dvě desetiletí moderním mužům výrazně ubývá hormon testosteron. Vědci netuší proč v krvi dnešních třicátníků koluje mnohem méně tohoto pohlavního...

Ženy mluví až třikrát více než muži

Všeobecné mínění, že ženy mluví více než muži, má konečně vědecké podklady. Podle výzkumů kalifornských akademiků skutečně hovoří ženy až třikrát častěji....

Výběr článků

Načítám