Hlavní obsah

Nová kniha nabízí vědecký pohled na ženský orgasmus

SAN FRANCISCO

Když se sejde endokrinolog, sexuolog a neurolog, vznikne naprosto informačně vyčerpávající studie o tom, co je, jak vzniká či proč k orgasmu vůbec dochází. Barry R Komisaruk, Beverly Whipplová a Carlos Beyer-Flores vydali titul Science of Orgasm (Nauka o orgasmu) s tím, že vytvoří ucelenou příručku pro laiky i odborníky a zodpoví tak maximálním způsobem všechny otázky točící se kolem vyvrcholení.

Článek

Magazín Lucrezia publikaci přečetl a zveřejnil šest nejzajímavějších bodů. Mezi nimi například to, že zdravá žena potřebuje dvacet či třicet minut dráždění G bodu či klitorisu, aby dosáhla orgasmu. Kouření, pití alkoholu, emocionální stres, menopauza a léky mohou narušit orgasmus u 25 až 37 procent žen.

Orgasmus pomáhá usnadnit početí

Pokud žena orgasmu nemůže dosáhnout a trápí se tím, měla by se přestat především nervovat a zkusit některý z léků. Například na testosteronu založené přípravky a spojit jejich užívání s terapií, zkusit vitaminové doplňky, bylinné přípravky (ginko biloba) a minerály. To vše může zlepšit vyvrcholení a usnadnit jeho dosažení. Vždy je ale potřeba se poradit s lékařem.

Orgasmus pomáhá usnadnit početí. Během vyvrcholení se totiž uvolňuje hormon oxytocin, který vyvolává kontrakce dělohy a nasávání spermatu a jeho rychlejší transport k vajíčku.

Snižuje se vnímání bolesti, stresu a uvolňuje se psychika

Masturbace může zlepšit techniku dosažení orgasmu, nebo alespoň pomoci ženě vyvrcholení vůbec dosáhnout. Masturbační orgasmus má rovněž na zdraví blahodárný účinek. Snižuje se vnímání bolesti, stresu a uvolňuje se celkově psychika.

U mužů jsou ejakulace a orgasmus nezávislé na erekci, která může být vážně ohrožena poškozením či tlakem na cévy pánevního dna.

Při orgasmu potřebuje krevní tlak a tepová frekvence srdce dvojnásobek času na uklidnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám