Hlavní obsah

Jiný kraj, jiný mrav, dokonce i ten sexuální

Právo, Radim Uzel

Američtí sexuologové nedávno překvapili statistikou, která sledovala nejoblíbenější místa sexuálních hrátek mládeže. Zjištění, že mládež v USA absolvuje nejméně 40 procent prvních pohlavních styků v automobilu, působí v Evropě poněkud exoticky.

Foto: Právo

Sexuolog Radim Uzel

Článek

Najednou jsem pochopil smutný povzdech svého amerického kolegy, který už před mnoha lety konstatoval nad starým typem naší škodovky: „Pane kolego, to není auto, to je spíše antikoncepční prostředek.“

Interiéry amerických motorových vozidel jsou nepochybně prostornější a pro sexualitu příznivější. Mládež tak není odkázána na přírodu, prázdnou chatu nebo vzácnou příležitost, kdy rodiče nejsou doma.

Mladí lidé ve Spojených státech vykazují proti naší mládeži ještě jeden rozdíl. Je jím neobyčejná obliba orálního sexu. Při veškeré úctě k zakladateli české sexuologie panu profesoru Hyniemu musím říci, že jeho charakteristika intimního spojení úst a genitálu by byla dnešním mladým Američanům k smíchu. Rozhodně se u nich nejedná o praktiku lidí sexuálně úchylných a často i duševně zaostalých, jak ji označil náš stařičký pan profesor.

Američanky preferují orální sex kvůli panenství

Dnešní americká dívka tuto sexuální praxi preferuje. Daleko víc než dívka česká dbá na udržení anatomického panenství. Neporušená panenská blána představuje na druhém břehu Atlantiku nezpochybnitelnou tržní hodnotu. Panenství má často charakter kýženého věna.

Třeba se k nám tato sexuální záliba rozšíří stejně rychle, jako se k nám rozšířil jiný americký zvyk: holit si přirození. Ještě před patnácti lety jsem tyto intimní kosmetické úpravy úplného vyholení s údivem zaznamenal na gynekologické klinice v Baltimoru.

Bláhově jsem se tenkrát domníval, že takový sestřih požadují po ženách jejich partneři pedofilního zaměření. A dnes už to tu máme taky!

Hitem v Nizozemí je prý sex ve zkušebních kabinkách

Když se rozhlédneme po světě, bude sexuálních odlišností ještě trochu více. Nemám teď na mysli odporný zvyk ženské obřízky v Africe. Nebo dosti exotický zvyk z Tichomoří, kde novomanžel v rámci rituálu svatební noci zasunuje své partnerce do pochvy leklou rybu. U nás by asi nenalezl dost následovníků. V rámci Evropské unie však občas pozorujeme jakousi sexuální podobnost.

Nejnovějším hitem nizozemské mládeže je prý sex ve zkušebních kabinkách obchodů s konfekcí. Interiér takové kabiny je poněkud nepohodlný. Mladí Holanďané prý však milují riziko přistižení při činu. Sex v obchodě se tak mění v jakýsi adrenalinový sport.

Spousta holandských obchodů už musela vyvěsit cedule s upozorněním, že sexuální styk ve zkušebních kabinkách je zakázán.

A ejhle: i jedna česká prodavačka se nedávno na internetu svěřila, že přistihla mladý pár v kabince obchodu in flagranti, tedy při činu. A její kolegyně prý zase objevují v kabinkách použité kondomy. Holandský zvyk je už tady. Můžeme tomu klidně říkat evropská sexuální globalizace.

Reklama

Související články

Váš milostný život odráží to, co jíte

Pokud máte dojem, že v posteli není vše tak, jak byste si přáli, nejste sami. Jen ve Velké Británii byste byli ve společnosti dalších 15 miliónů lidí. A nový...

Výběr článků

Načítám