Hlavní obsah

Agresivní řidiči mají často neuspokojivý sexuální život

Spokojený sexuální život má příznivý vliv na naši psychiku. Lidé s nedostatkem či neuspokojivým sexem reagují často nepřiměřeně. Agresivní řidič tedy může být člověk, který si tímto způsobem vybíjí nashromážděné sexuální a jiné napětí.

Článek

Sexuální touhu výrazně snižuje dlouhodobé vysoké pracovní zatížení a stres. Vytváří  se začarovaný kruh, neboť nedostatek sexu v životě se může nepříznivě projevit například poruchami spánku, zkratkovitým či agresivním jednáním a následným stresem, který zase zpětně snižuje sexuální touhu.

"Vše, co každý z nás dělá, je ovlivněno tím, co se v nás a okolo nás děje. Není rozumné říkat, že pokud bychom všichni měli dostatek dobrého sexu, nebudou na silnicích bouračky. Ale je pravdou, že spokojenost se sexuálním životem přispívá k celkové duševní i fyzické pohodě člověka. Klidný člověk pravděpodobně bude jezdit přiměřeně a ohleduplně, " potvrzuje Kateřina Hollá ze Sexuálně.cz.

Na druhou stranu, stres není způsoben jen nedostatkem sexu. Člověk je pod vlivem svého temperamentu, tedy biologických dispozic, zároveň se každý člověk liší ve schopnosti ovládat se, také ostatní stresující faktory mohou být různě zvládnuty. Proto je důležité si uvědomit, že uspokojivý sex přispívá k pohodě, avšak pohodu nezaručuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Agresivita dokáže uspokojit stejně jako sex

Muži jsou agresivnější než ženy především kvůli hormonům. To platí napříč savčí říší i lidskými kulturami. Jenže podle amerických odborníků významnou roli...

Ženské a mužské sexuální strategie

Nedávno jsem na internetu našel návod, jak sbalit ženskou nebo chlapa. Co radil dělat v případě ženy? Nešetřit komplimenty, hýčkat ji, líbat, milovat, hladit,...

Výběr článků

Načítám