Hlavní obsah

Váš milostný život odráží to, co jíte

– LONDÝN

Pokud máte dojem, že v posteli není vše tak, jak byste si přáli, nejste sami. Jen ve Velké Británii byste byli ve společnosti dalších 15 miliónů lidí. A nový výzkum ukazuje, že za to mohou nejen nezdravé stravovací návyky, ale i stresující životní styl.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol vás může uvolnit, ale také zbavit chuti na sex.

Článek

Třetina dotázaných uvádí, že jsou na sex příliš unavení anebo si připadají celí nafouklí, protože jedí nezdravá jídla a ve špatnou denní dobu. Ani jedno z toho příliš neprospívá sexuálnímu životu. Jak ale uvádí odbornice na výživu Amanda Ursellová, člověk se k lepšímu sexu může projíst.

Podle Amandy si každý připadá víc sexy, když je zdravý - se srovnanými stravovacími návyky to půjde lépe i v ložnici. Především je podle ní nutné omezit nasycené tuky, jaké se nacházejí v dortech a sušenkách. Ty způsobují problémy s prokrvením, což je důležité hlavně pro mužův sexuální výkon.

Zdravý sexuální život vyžaduje i zdravou stravu

"Stejný efekt mají i velmi slané potraviny, které zas zvyšují krevní tlak," říká Amanda, "Bílý chleba, cukr a brambory vám sice zvednou hladinu cukru v krvi, ale po pár hodinách budete mít chuť spíš si zdřímnout, než se pouštět do nějakých milostných hrátek. Páry by se měly vyhýbat jedení pozdě v noci, protože když jdete spát s plným žaludkem, vaše tělo je příliš zaměstnané trávením, než aby se chtělo věnovat noci plné vášně."

Amanda pokračuje: "Také si dávejte pozor na přílišné pití čaje a kávy, protože to může narušit váš spánkový rytmus a následující den si budete připadat jako zpomalený film. A ačkoliv platí, že jedna sklenička alkoholu vás na sex naladí, alkohol je depresant, takže když je ho příliš, nálada na sex vás přejde.

Do správného tělesného rozpoložení vás uvedou jídla bohatá na pomalu trávené uhlovodany, jako je celozrnný chléb a těstoviny. Vypořádat se s únavou vám zas pomohou jídla obsahující hodně železa, jako například nepříliš tučné maso, vejce a listová zelenina.

Zvyšte si přísun dopaminu

Abyste se dostali do správné nálady, dejte si steak, cottage cheese, lososa nebo jogurt, tedy jídla, která zvyšují úroveň dopaminu, hormonu, takzvaného "mazlícího" hormonu. Zvýšit citlivost kůže a zlepšit prokrvení vám mohou pomoci ryby jako třeba makrela a sardinky, které obsahují hodně omega-3 olejů," říká Amanda.

Muži by si měli dávat pozor na dostatečný přísun zinku, který se nachází například v ústřicích a v mase - ví se totiž, že zinek ovlivňuje mužskou potenci. Tak, teď už stačí jen najít tu správnou partnerku či partnera.

Reklama

Související články

Ženské a mužské sexuální strategie

Nedávno jsem na internetu našel návod, jak sbalit ženskou nebo chlapa. Co radil dělat v případě ženy? Nešetřit komplimenty, hýčkat ji, líbat, milovat, hladit,...

Výběr článků

Načítám