Průzkum uvádí, že lidé, kteří měli k obědu jako první chod právě takovou polévku, snížili příjem energie o 20 procent. Konzumace polévek má vliv i na hladinu cholesterolu v krvi. Lidé, kteří je jedí pravidelně, mají méně cholesterolu než ti, kteří si ji dají jen občas, řekl dnes novinářům Jiří Brát ze společnosti Unilever.

Průzkum potvrdil, že pravidelná konzumace polévek při večeři přispívá i k lepší výživové rovnováze během dne. Lidé totiž více snídají a méně jídla sní při večeři. Odborníci na výživu považují toto rozložení stravy za příznivější, protože energetický výdej většiny lidí je největší během dne, odpoledne a večer se snižuje.

Stálí konzumenti polévek mají také nižší celodenní příjem energie a zajištěn přísun vitaminu jako například betakarotenu, kyseliny listové a vitaminů C a E. Polévky mají význam i v pitném režimu. Člověk by měl denně přijmout 2,5 až tři litry tekutin. Do tohoto množství se započítávají i tekutiny získané z jídla, třeba právě polévek.