Hlavní obsah

Ženám mnohdy brání v častějším sexu jejich emoce

Novinky, das

Jedním z důvodů, proč se páry neshodnou na frekvenci svého sexuálního života, je fakt, že mužský a ženský organismus fungují rozdílným způsobem. Velký vliv má na tom i u žen tolik známé spojení mezi myšlenkami a emocemi. Muži totiž emoce často vypouštějí.

Foto: Profimedia.cz

Časté hádky mohou být důvodem, proč ženy často tzv.bolí hlava.

Článek

"Chuť na sex mají muži nezávisle na tom, co ve vztahu právě prožívají. Neodradí je dokonce ani hádka či jiné nedorozumění. Dokáží prostě přepnout," vysvětluje Mgr. Katarína Filasová ze Sexualne.cz.

U žen tomu je přímo naopak. Jakmile ve vztahu zavládne nějaká disharmonie, nemají na sex ani pomyšlení. Musí dojít k pročištění atmosféry, k vyjasnění si věcí, až pak jsou schopny i ony přepnout nebo spíše vypnout a oddávat se slastem milování.

"Dokud je nedorozumění málo, vzájemná přitažlivost je překoná. Ale jakmile neshody přerostou určitou míru, začnou mezi partnery působit jako bariéra. Z mé zkušenosti tuto bariéru vnímají spíše ženy, a právě to je často skutečnou příčinou, proč je tzv.bolí hlava", dodává Filasová.

Samozřejmě nelze všechny nasypat do jednoho koše. Tak jako mezi ženami existují výjimky, tak je tomu i u mužů. Osobně znám mnoho případů, kdy ženy touží po sexu mnohem více než muži a dokonce tak řeší i partnerské konflikty.

Mnohé neshody vyřeší vzájemná komunikace

Pokud problémy s odlišným sexuálním apetitem zažíváte i vy doma, pak je velmi potřebné o věcech mluvit. "Ptejte se partnera či partnerky na názor. Naslouchejte mu nebo jí, a nepřesvědčujte, že to má vidět jinak jen proto, že z vašeho pohledu to jinak vypadá. Jste dva různí lidé, a proto máte různé názory, postoje, představy, očekávání," říká Filasová.

Anketa

Slouží vám někdy sex jako prostředek k usmíření?
Ano, dost často.
9,8 %
Občas, pokud se jedná o malichernost.
23,8 %
Ano, vzrušuje mne, když se partner/ka rozčílí.
2,8 %
Ne, na sex po hádkách nemám pomyšlení.
63,6 %
Celkem hlasovalo 4485 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nedostatek spánku vede k nezájmu o sex

Ženy jsou příliš unavené a stresované, než aby měly zájem o milování. Musejí zkrátit spánek, aby stihly tisíce různých povinností - práci, péči o manžela, děti...

Bolestivý pohlavní styk

Velké procento žen se alespoň jednou za život setkalo s bolestivým pohlavním stykem. Důvodů může být hned několik. Především může jít o zánětlivé onemocnění...

Výběr článků

Načítám