Hlavní obsah

Afričanky považují za normální, když jsou bité

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARARE

Šokující výsledky přinesl průzkum na téma domácího násilí, který byl proveden na jihu Afriky. Více než 50 % žen v Zimbabwe si myslí, že je normální, když jsou bity. Ohromující číslo, které může u příštích generací ještě vzrůst, píše zpravodajský server Yahoo.

Článek

Ženy, které se zúčastnily průzkumu, se domnívají, že je v pořádku, pokud se na nich jejich manžel či druh dopouští násilí, a to ve třech různých situacích. Za prvé, pokud se s ním hádají. Za druhé, když má muž pocit, že žena zanedbává výchovu dětí. Za třetí v případě, že odešly z domu, aniž by to svému partnerovi předtím nahlásily.

V Evropě situace naštěstí tak daleko nedošla. Domácí násilí je však věc tak dobře skrývaná a utajovaná, že o něm neexistují přesné údaje. Ve velké většině případů se ženy o tom, že jsou týrané, bojí mluvit a už vůbec se to neodvažují oznámit na policii. Hrubým odhadem je hlášen asi jeden případ z dvaceti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám