Hlavní obsah

Přímý pohled vás může udělat přitažlivějšími

– LONDÝN
Novinky, das

Pokud chcete být přitažliví pro opačné pohlaví, stačí zapracovat na vašem pohledu a úsměvu. Podle britských odborníků stačí jen na zlomek vteřiny uhnout očima a vaše atraktivnost pro potencionální protějšek je pryč.

Článek

Odborníci v časopise Royal Society's Proceedings B tvrdí, že přímý pohled je při námluvách stejně důležitý jako souměrná tvář či zdravá kůže. Proto by na to lidé při seznamování neměli zapomínat.

Při studiu 460 dobrovolníků na univerzitách v Stirlingu a Aberdeenu byly použity obrázky mužských a ženských tváří, které byly digitálně upraveny. Například na jednom obrázku se žena dívala přímo do kamery, na dalších různě uhybala očima. Na první pohled to však nebylo rozeznatelné. Lidé si mysleli, že žena stále hledí přímo na kameru. Přesto obrázky s upravenými pohledy do stran měly na dobrovolnících podprahový účinek. Dobrovolníkům se líbila žena s přímým pohledem až osmkrát více než obrázky s úhýbnými pohledy.

"Lidé upřednostňují tváře, které jsou jim sympatické, což ukazuje, že přitažlivost není jen ve fyzické kráse," říká jedna z autorek studie doktorka Claire Conwayová. Podle profesorky evoluční antropologie z University College v Londýně Ruth Maceové lze dle pohledu odhadnout, jaké jsou vaše šance u opačného pohlaví a předejít tak nejrůznějším trapasům. A naopak, budete-li vy sami chtít na někoho zapůsobit, alespoň částěčně se řiďte tímto zjištěním, pravděpodobně budete u protějšku úspěšnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy přitahují muži s hlubším hlasem

Muži s hlubokým hlasem jsou pro ženy údajně podstatně přitažlivější, než jsou muži s jemným barytonem. U většiny dam prý hluboký mužský bas vyvolává pocit...

Sexuální inzeráty jsou stále otevřenější

Je to fantastický jev. Za celý život nepotkáme dva naprosto stejné jedince. Dokonce jednovaječná dvojčata mají nespočet odlišností, i když nemusí být na první...

Výběr článků

Načítám