Hlavní obsah

Úskalí i půvaby sexuálního předstírání

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Živnou půdou sexuálního předstírání je to, jak nepřesně odlišujeme lásku a sex. Všimli jste si, jak často ho lidé nazývají milováním? Ze strany muže při tom často o žádnou lásku nejde. K uspokojení sexuálního pudu mu stačí třeba anonymní styk s prostitutkou. Pro ženu bývá něco takového zpravidla nepředstavitelné.

Článek

Většina z nich vyžaduje obdivná slova lásky, galantní dvoření a trpělivé svádění. Je pro ně neúnosný chvatný kontakt s neznámým partnerem v přítmí průjezdu někde u popelnic. Pokud se něčemu takovému oddávají, dělají to řemeslně a za úplatu.

Muž ke své úplné satisfakci vyžaduje, aby s ním jeho partnerka byla spokojená. Tady se můžeme setkat s další kategorií sexuálního předstírání. Zkušená prostitutka, která si chce opravdu vydělat, nebude pasivní. To by pro muže byla výhodnější a zdravější nafukovací panna. Finanční příplatek proto patří té, která bude slastně vzdychat a sexuální schopnosti svého dočasného zaměstnavatele obdivovat a chválit.

Kola českého prostitučního byznysu roztáčí především zahraniční klientela. Ta si často chválí velice slušnou kvalitu českých prostitutek. Oceňuje především vstřícný vztah a vášeň. Co na tom, že ve většině případů předstíranou? Mužská touha po sexuálním prožitku a ženská touha po láskyplném vztahu se často snášejí jako oheň a voda. Manželka svému muži odpustí spíš návštěvu nevěstince než zamilování do sekretářky. A není to jenom z důvodů ekonomických.

Ženy používají pro pohlavní styk často výraz milování

I když je pravda, že jednorázová odměna prostitutce zatíží domácí kasu daleko méně než nákladné vydržování milenky. Tedy kupování květin a vzácných darů, eventuálně hrazení exotické dovolené. Manželka žárlí na vztah daleko více než na sex.

Sama také vyžaduje slůvka obdivu a láskyplná vyznání. Každý ví, že k sexuálnímu kontaktu vede buď prostituce, nebo láska. Ta láska však může být předstíraná. Zobrazí se to někdy v rozdílném slovníku mužů a žen.

Ženy používají pro pohlavní styk často výraz milování. Jeden cynický donchuán ironicky prohlásil, že láska a milování je přesně to, co dělají ženy, když s nimi muži souloží.

Muži přestali být sexuální dobyvatelé

Ženy také stále méně předstírají sexuální zdrženlivost. V rámci emancipace oprávněně žádají, aby už nebyly pouze dobývanými a obletovanými bytostmi. Chtějí svůj podíl na sexuální aktivitě.

Dávno už neplatí heslo: sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě. Muži přestali být sexuální dobyvatelé, stali se spíš sexuálními sběrateli. A většina jejich panenek už dávno nesedá pasivně v koutě, ale pěkně aktivně je začaly nahánět.

Když žena říká ano, myslí ano a když říká ne, myslí opravdu ne

Tím se také změnilo ženské předstírání. Udeřila hodina pravdy. Dřív se tradovalo: když žena říká NE, tak myslí SNAD. A když říká SNAD, myslí ve skutečnosti ANO. Opravdové ano totiž slušně vychovaná žena neříká nikdy.

Naštěstí je prý konec těmto zastíracím manévrům. Když žena říká ANO, myslí ANO a když říká NE, myslí opravdu NE. Znamená to snad konec ženskému předstírání? Je otázka, jestli by to nebyla škoda. Skutečná otevřenost by totiž mohla zahubit nejen předstírání, ale také poezii.

Reklama

Související témata:

Související články

Nevěra je program přírody

Nedávno byla zveřejněna překvapivá data o tom, kolik sexuálních partnerů máme během života. Zatímco český muž souloží od narození do smrti průměrně s 8,1...

Bisexualita jako mýtus

Bisexualita je mýtus.Občasné lovení ve vodách pohlaví, které není vlastní mé přirozenosti, je způsobeno buď tlakem situace, nerozhodností, nebo zvídavým...

Lékaři prý fušují do božího řemesla

Teprve nedávno jsme se z úst představitelů katolické církve dozvěděli, jak morálně nepřípustné jsou všechny metody asistované reprodukce. Bez ohledu na to,...

Výběr článků

Načítám