Hlavní obsah

Moderní sexuální praktiky pocházejí z doby ledové

LONDÝN

Nikoli nadarmo se tvrdí, že vše na světě už tu bylo. Platí to také pro roztodivné hrátky, jimiž si současníci zpestřují milostný a sexuální život. Jejich obdobám se totiž oddávali už prapředci žijící nejen v době kamenné a železné, ale také ledové.

Článek

K tomuto závěru dospěl na základě dlouholetého bádání britský archeolog Timothy Taylor, jenž bedlivě zkoumal obrazy a skulptury, které se podařilo nalézt na mnoha místech naší planety. Například 30 000 let stará Venuše z Willendorfu se pyšní mohutnými boky a předimenzovanými ňadry, což expert vysvětluje jako důkaz toho, že lidé žijící v jeskyních si příliš nepotrpěli na věrnost.

Nástěnná malba objevená na Sibiři, jejíž stáří se odhaduje na zhruba 5000 let, dokládá, že tehdejším mužům nebylo cizí ani obcování se zvířaty. Jiné kresby zachycují souložníky spoutané řemínky, oddávající se homosexuálním rozkoším a používající různé pomůcky pro zvýšení tělesné slasti. Mimo jiné také karikují pány tvorstva, kteří měli problémy s potencí. Dávní umělci je totiž zobrazovali v ženských šatech.

"Přestože tato dávná díla byla objevena už v minulém století," říká Timothy Taylor, "kvůli přehnané prudérnosti nesměla být vystavena očím veřejnosti."

Reklama

Související témata:

Související články

Onanie je prevencí sexuálních poruch

Bohumil Hrabal se na několika místech svého díla zmiňuje o mravoučném spisku jakéhosi pana Batisty. Nedávno jsem na tuto knihu narazil. Jmenuje se Sebeochrana...

Výběr článků

Načítám