Hlavní obsah

Dívky chtějí, aby jejich přítel vypadal jako jejich otec

Novinky, Famous
LONDÝN

Většina žen, která si vytvoří v dětství velmi úzký vztah se svým otcem, chce nejen partnera stejných kvalit a vlastností, ale mají tendenci vybírat si muže i stejného vzhledu. Dívky, které mají s otcem špatný vztah nebo ne dostatečně blízký, si vybírají muže výrazně odlišné nejen vizáží ale i vlastnostmi.

Článek

Studie psychologů z londýnské Durham University a dvou dalších polských pracovišť pomohla odhalit pravdivé sexuální preference individuí a vliv vztahu rodičů na ně. Dále se jim podařilo objasnit zřetelněji, jak si vybíráme partnera a jaký vliv na tento proces mají role obou rodičů.

Studie odhaluje důležitost rodičovských vztahů pro výběr partnera potomků, který by mohl posunout výzkum také v oblastech evoluční biologie, genetiky a plodnosti, a nabízí nový pohled na obory jako je partnerská terapie a psychologie.

Kvalita dceřina vztahu s otcem má vliv na to, kdo ji bude přitahovat

Podle doktorky Lyndy Boothroydové z Durham University si "tatínkovy holčičky" vybírají muže, kteří sdílejí s jejich otci nejen stejné hodnoty, ale kteří také podobně vypadají.

"Zatímco předchozí studie jen předpokládaly, že by to takto mohlo fungovat, výsledky této kontrolní studie tvrdí s určitostí, že kvalita dceřina vztahu s otcem má vliv na to, kdo ji v dospělosti bude přitahovat jako partner," dodala Boothroydová.

Reklama

Související témata:

Související články

V ČR stále přibývá diskriminovaných matek

Matka tříletého syna se chce vrátit zpět do zaměstnání. Její zaměstnavatel však pro ni žádné místo nemá. Odůvodňuje to tím, že tři roky je dlouhá doba. Má tato...

Výběr článků

Načítám