Hlavní obsah

Ženy rády přijímají komplimenty, bohužel muži jimi šetří

Novinky, Famous
LONDÝN/PAŘÍŽ

V době, kdy se stále častěji skloňuje "sexuální harašení v zaměstnání", je pořád většina žen, která si ráda vyslechne od mužů kompliment. Devětaosmdesát procent žen na komplimentech nevidí nic špatného, zatímco pětašedesát procent by je od kolegů rádo slyšelo častěji. Jenže muži jsou podle britsko-francouzského průzkumu skoupí na slovo.

Článek

"Muži se snaží chovat politicky korektně a z obav před možným obviněným ze sexuálního harašení, si raději kompliment na poslední chvíli rozmyslí," tvrdí autoři výzkumu, který si objednala společnost Loire Valley White Wines.

Pětašedesát procent žen považuje lichotky za naprosto nevinné vyjádření sympatií a od kolegů či známých si je velice rády vyslechnou. Kompliment rádo přijme devětaosmdesát procent žen, přičemž sedmašedesát v průzkumu přiznalo, že se cítí ne zrovna příjemně, někdy až trapně, když jim ho složí někdo jiný než jejich partner. Dvanáct procent žen v posledních třech měsících nikdo nepotěšil komplimentem.

"Může to znít nepřesvědčivě, ale komplimenty jsou ve skutečnosti životně důležitou složkou duševní pohody. Když někoho obdarujete komplimentem, potěšíte ho a zvednete mu sebevědomí. Je to mnohem lepší, než podlézat, ba co hůř, být oplzlý," řekla expertka na vztahy Christine Webberová.

Reklama

Související témata:

Související články

Lásce se v kanceláři daří

O lásce v kanceláři sní většina zaměstnanců i přes skutečnost, že jsou vztahy v zaměstnání většinou nežádoucí. Podle australského výzkumu si lásku v zaměstnání...

Výběr článků

Načítám