Hlavní obsah

Mozek mužů rád nakupuje erotiku, ženský ne

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DURHAM

Fotografie nahé krásné ženy dokáže mužům přinést stejné potěšení jako talíř plný dobrot či tučná výplata za dobře odvedenou práci. V případě žen však to samé neplatí, obrázek byť sebepřitažlivějšího muže nevnímají tak hodnotně. A vědci dnes tvrdí, že je to skutečně důsledek rozdílnosti mozku mužů a žen.

Článek

Pánům prochází jídlo, sex a peníze stejným hodnotícím centrem v mozku. To je také důvod, proč muži tolik holdují pornu, zatímco ženy spíše výjimečně. Skenováním mozku bylo prokázáno, že muži při sledování obličeje či těla ženy zapojují centra pro odměny a hodnotné vjemy, zatímco ženy při sledování atraktivního muže nikoli.

To je také příčinou faktu, že muži jsou kvůli erotickým obrázkům ochotni vyvinout úsilí či platit, aby je získali. Ženy k podobnému jednání tíhnou spíše výjimečně. Výsledky výzkumu pomohly objasnit fakt, proč se ročně prodá mnohonásobně větší počet výtisků magazínu Playboy než ženské varianty Playgirl.

"Muži jsou prostě ochotnější platit, aby ty obrázky viděli," tvrdí doktor Benjamin Hayden z Duke University v Severní Karolíně, který výzkum mozků žen a mužů provedl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám