Hlavní obsah

Mladé ženy se chovají v sexu stejně jako muži

– LONDÝN
Novinky, Famous

Sex a láska spolu vždy souvisely, ale zatímco "fyzično" bývá spojováno spíš s muži, cit se ženami. Jenže podle odborníků nemá tento stereotypní pohled na věc v moderní společnosti už své místo. Mladé ženy jsou totiž nejen stejně ambiciózní a pracovně úspěšné jako muži, ale také si dokáží užívat nezávazný sex bez lásky a konzumovat ho tak, jak to bývalo přisuzováno dosud právě mužům.

Článek

Muži dávají přednost sexu nejraději na exotických a neobvyklých místech. Ale ani ženy už dnes nepláčou nad zlomeným srdcem. Docela bez emocí si totiž užívají sexuální hrátky a nerady se vážou.

Co se s láskou tedy stalo? Podle odborníků za změnu ženského pohledu k citům a sexualitě může společenské klima. "Pracující ženy dnes musejí být mnohem agresivnější, musejí bojovat s muži na nejrůznějších úrovních. Začaly být prostě stále více jako muži. Každý z nás má v sobě kousek muže a kousek ženy. A v ženách se dnes stále více prosazuje ta mužská část. Dnešní standardy jsou jiné. Ženy si začaly účtovat hodnotu svého života. Když něco chtějí, vezmou si to," míní psycholog Ian Faria, který se zabývá psychologií vztahů a sexuality.

Sex už není jen "mužskou" výsadou

Programátorka Ananya Sethová souhlasí: "Nemám žádné obavy přiznat, že jsem si užila sex jen pro zábavu bez jakýchkoli emocí. Možná to někdo odsoudí, ale kdo má dnes čas na vztahy? Ženy jsou dnes se svou sexualitou spokojené."

A psycholog Ian Faria dodává: "Ženy  z takového života nemusejí pociťovat deprese. Pokud jdou do toho s tím, že bude jen sex a žádná láska, a vědí, co činí, nemusejí být nijak postiženy. Muži stále věří, že sexuální dobrodružství jsou jen jejich výsadou, ale to už neplatí."

Reklama

Související témata:

Související články

Sex vyvolává touhu po dalším sexu

Sex zvyšuje v těle žen i mužů hladinu testosteronu. Tento mužský pohlavní hormon zvyšuje chuť na další milostné hrátky. Zvláště u žen zvýšená hladina...

Sexuální abstinence jako nesmyslná politika

Ve výchově se začíná stále více uplatňovat ne příliš populární doporučení sexuální abstinence. Je to kvůli zvyšujícímu se nebezpečí sexuálně přenosných chorob,...

Francouzská vášeň je mýtus

Pověst Francouzů coby romantiků a sexuálních maniaků vyprchala. V poslední studii bylo totiž zjištěno, že jsou na tom naprosto stejně jako Britové, kteří byli...

Výběr článků

Načítám