Hlavní obsah

Anestetický sprej oddálí předčasnou ejakulaci

Novinky, Famous.cz
LONDÝN

Nový znecitlivující sprej nazvaný Tempe by mohl v blízké budoucnosti mužům s předčasnou ejakulací a hlavně jejich partnerkám umožnit větší rozkoš z milování. Aerosol totiž dokáže zdvojnásobit délku pohlavního styku u mužů. Obsahuje směs běžných anestetik lidocainu a prilocainu a aplikuje se v přesně odměřeném množství na žalud penisu asi patnáct minut před započetím pohlavní styku.

Článek

Britští odborníci testovali sprej na padesátce mužů, kteří běžně ejakulovali nejpozději do jedné minuty po vniknutí do vagíny. Po použití spreje se prodloužil pohlavní styk na dvě minuty u 55 procent, na tři minuty u 40 procent a na čtyři minuty u 20 procent dobrovolníků.

S použitím spreje bylo spokojeno 70 procent mužů a 60 procent jejich partnerek. Novinka se do evropských lékáren dostane za několik měsíců.

"Sprej představuje novou a velmi vhodnou metodu léčby předčasné ejakulace," tvrdí doktor Wallace C. Dinsmore z Royal Victoria Hospital v severoirském Belfastu, který testy spreje prováděl.

Mezi vedlejší účinky při používání spreje patří dočasné znecitlivění penisu a poruchy ztopoření. Vyskytovaly se u čtyř mužů ze vzorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám