Hlavní obsah

Kuřecí nudličky s rukolou

Novinky, Jitka Zavadilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Jste-li jen trochu zvědavějšími turisty a zajímá-li vás objevování nových chutí, pak je Korsika určitě jednou ze správných voleb – už i proto, že patří k Francii, která je – vedle mnoha dalších superlativ – i rájem labužníků.

Článek

Na Korsice navíc místní recepty vstřebaly a dále přijímají to nejlepší z italské a středomořské kuchyně. Těžko byste tak hledali něco chuťově nezajímavého. A co je nejlepší – i v korsické kuchyni platí – stejně jako v našem dnešním receptu – pravidlo jednoduchosti a spoléhání se na místní suroviny, z nichž na první místo patří olivový nebo slunečnicový olej.

Ingredience (na 4 porce):

Ingredience (na 4 porce):350g kuřecích prsou

Ingredience (na 4 porce):350g kuřecích prsou1 lžička olivového oleje

Ingredience (na 4 porce):350g kuřecích prsou1 lžička olivového oleje125g rukoly

Ingredience (na 4 porce):350g kuřecích prsou1 lžička olivového oleje125g rukoly250g mascarpone

sůl, pepř

Příloha: 1 balení McCain 1-2-3 Hranolky Vlnky

Příprava:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Přidáme mascarpone a prohodíme s listy rukoly. Rychle podáváme, aby listy rukoly zůstaly křupavé.

K receptu se více než dobře hodí McCain 1-2-3 Hranolky Vlnky. Výborně chutnají a ke kuřecím nudličkám v tomto receptu se hodí i rychlou přípravou! Hranolky můžete připravovat zároveň s masem – v troubě budou hotové za pouhých 15 minut a stihnete je tak snadno servírovat s hotovým kuřecím. Tato příloha je skvělá v tom, že neobsahuje konzervační látky, ale naopak rostlinný olej s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdraví prospěšné. Pamatujte ale, že to platí jen v případě, kdy vlnkovité hranolky připravíte v troubě, nikoli na přepáleném tuku na pánvi.

Výběr článků

Načítám